Wednesday 30 May 2012

ခ်ဥ္ေပါင္....

 အဖြားက သီးပင္စားပင္ေတြစိုက္တာ၀ါသနာပါေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ကို ေျမကုန္းေလးေတြ
လုပ္ၿပီးစိုက္ေလ့ရွိတယ္။ အိမ္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္ရင္ ျခံထဲဆင္းခူးရံုပဲ။ အနီ၊ အျဖဴ ႏွစ္
မ်ိဳးစလံုးစိုက္ထားတယ္။ ျခံထဲကခူးလာတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ရယ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းရယ္ ဆိုရင္
ဟင္းတစ္ခြက္ရဖို ့ အဆင္ေျပသြားၿပီ။

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကို မွ်စ္နဲ ့ပုဇြန္ေျခာက္နဲ ့( ပုဇြန္ေပၚခ်ိန္ဆို ပုဇြန္ေလးေတြနဲ ့)ေၾကာ္ထား
ရင္ ဘာအသားဟင္းမွ မလိုပဲ ထမင္းနဲ ့နယ္ဖတ္စားလိုက္ရတာ ျပန္ေတြးမိတိုင္း
သြားရည္က်မိတယ္။

ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို ငါး၊၀က္သားတို ့နဲ ့ ခပ္ျပစ္ျပစ္ခ်က္၊ ငရုတ္သီးဆားေထာင္းနဲ ့
ခ်က္တဲ့ေန ့ဆို ထမင္းျမိန္တဲ့ေန ့တစ္ေန ့ပါပဲ။ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ ့ပုဇြန္ဆီျပန္
ဆိုရင္ေတာ့ က်မအၾကိဳက္ဟင္းေတြပါ။

အုန္းထမင္းခ်က္တဲ့ေန ့၊ေထာပတ္ထမင္းခ်က္တဲ့ေန ့၊ ဒန္ေပါက္၀ယ္စားတဲ့ေန ့
ေတြဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးစိတ္ထဲ့ ၿပီးပုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ခ်က္ထားတဲ့
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳ က အအီေျပ မပါ မျဖစ္ပါပဲ။

ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကိုနယ္ဖတ္စားၿပီးတိုင္းလက္မွာ အနံ ့စြဲေနတတ္လို ့လက္စင္ေအာင္
ေဆးဖို ့လူၾကီးေတြ ခဏခဏသတိေပး တာကိုလည္းအမွတ္ရေသးတယ္။

က်မၾကိဳက္တဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကို ဒီေရာက္လာတဲ့အခ်ိန္မွာ မစားျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။
ဂ်ာမနီေရာက္ၿပီး ပထမဆံုးရန္ကုန္ျပန္ေတာ့ အေမကို ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္ထား
ေပးဖို ့ဖုန္းၾကိဳဆက္ထားဖူးတယ္။

ရန္ကုန္ကျပန္လာရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ တစ္ခါထဲ့ယူလာဖူးေသးတယ္။ ၾကာၾကာထား
ၿပီး မစားခ်င္တာနဲ ့ပဲ  ေနာက္မယူလာျဖစ္ေတာ့ဘူး။ တစ္ခါ အရြက္ေတြ အေျခာက္လွန္း
ၿပီးယူခဲ့ေသးတယ္။ က်မျပန္တဲ့အခ်ိန္က မိုးတြင္းဆိုေတာ့ အေကာင္းေကာင္း မေျခာက္
တာနဲ ့ မႈိတက္လာတယ္။

အဲ့ဒီေနာက္ပိုင္းေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကို ၾကိဳးစားပန္းစားမသယ္လာျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။
ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ တစ္၀စားလာခဲ့တယ္။ ဒီမွာ စားခ်င္စိတ္ရွိလာရင္ Sauerampfer
ကိုပဲ အလြမ္းေျပခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ကိုမစားတာ ၾကာေတာ့လည္း သိပ္မလြမ္းေတာ့သလိုပါပဲ။

တစ္ေလာက ေတာ့ အိမ္မက္ရဲ ့ ဘေလာ့မွာ ဗမာစတိုးအေၾကာင္းေရးထားတာေတြ ့
တာနဲ ့ ဖရန္းဖြတ္ေရာက္တုန္းဗမာစတိုးကို ၀င္ခဲ့ရင္း ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ ရယ္
ငွက္ေပ်ာအူေျခာက္ရယ္၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ ကေတာ့
 ေတာ္ေတာ္ေလး အဆင္ေျပပါတယ္။
ဒါနဲ ့ပဲ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တစ္ခါေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ဒီေန ့ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းကို ၀က္သား
သံုးထပ္သားရတာနဲ ့ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။

မစားရတာၾကာတဲ့ မိမိၾကိဳက္တဲ ့ဟင္းတစ္ခြက္ကို စားလို ့ရေအာင္ ေၾကာ္ျငာသတင္း
ေပးထားတဲ့ အိမ္မက္ ကိုလည္း အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

5 comments:

အိမ္မက္ေစရာ said...

ဟုတ္လား မရွင္ေလးေရ..
ေက်းဇူး တင္စရာမလိုပါဘူူး အခ်င္းခ်င္းေတြပဲ းD

ဒီလိုေလး သိရေတာ့ အိမ္မက္လဲ ဝမ္းသာပါတယ္..

Gute Appetit ပါရွင္..

ခင္တဲ့
အိမ္မက္

မိုးစက္ပြင့္ said...

ခ်ဥ္ေပါင္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္..
ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴထက္ အရသာစူးတဲ့ အနီကို ပိုၾကိဳက္တယ္
ခ်ဥ္ေပါင္သီးကို ေျမပဲနဲ႕ ေထာင္းစားရင္ အရမ္းေကာင္းတယ္.. ခ်ဥ္ေပါင္ႏွစ္မ်ိဴးလံုးလည္း
အိမ္မွာ စိုက္ထားတယ္ မမ....

Shinlay said...

မိုးစက္.. အေျခာက္လွန္းထားေလ အျပန္က်ယူသြားလို ့ရေအာင္။

ဇြန္မိုးစက္ said...

ဇြန္လည္း ... ခ်ဥ္ေပါင္ဆုိ တအားႀကိဳက္တာ။ အေၾကာ္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းရည္ေသာက္ပဲျဖစ္ျဖစ္။ ဇြန္ အဂၤလန္က ျပန္သြားတုန္းကလည္း စားခ်င္တာခ်က္ေၾကြးမယ့္ အေမ့ကုိ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ထားေပးပါလုိ႔ ဖုန္းႀကိဳဆက္ထားခဲ့တာ။ စကၤာပူမွာေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္က အလြယ္တကူ ၀ယ္လုိ႔ရတယ္။ ကုိယ္တုိင္မခ်က္စားျဖစ္ရင္ေတာင္ ျမန္မာထမင္းဆုိင္ေတြကေန ၀ယ္စားလုိ႔ရေတာ့ အဆင္ေျပတယ္ အစ္မရွင္ေလး။

Shinlay said...

ဇြန္... ေကာင္းတယ္ေနာ္ စားခ်င္တာလြယ္လြယ္နဲ ့၀ယ္လို ့ရတာလည္း ကုသိုလ္ တစ္မ်ိဳးထူးတာပဲ။