Monday, 6 July 2009
ပဲပင္ေပါက္ေဖါက္မလား
ပဲအစိမ္း (Mung) ထမင္း စားဇြန္း (EL)
၃ဇြန္း /၄ဇြန္း ကိုေရတစ္ည စိမ္ထားပါ။
ေနာက္ေန ့ေန ့လည္က်ေတာ့
ဇကာတစ္ခုထဲမွာ Küchenpapier ခင္းပါ။
အေပၚကေန ပဲကို ျဖန္ ့ထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ Küchenpapier ျပန္အုပ္ပါ။
လက္သုက္ပု၀ါ ကို ေရစြတ္ၿပီး အုပ္၊
အေပၚကမွ ပန္းကန္ ေလးေလး တစ္ခ်ပ္ ဖိထားပါ။ ၿပီးရင္ ပလတ္စတစ္
အိပ္နဲ ့စြတ္ၿပီး ေမွာင္တဲ့ေနရာမွာထားပါ။
မနက္တခါ၊ ညေနတခါ ေရေႏြးေႏြးေလး
( Lauwarmes Wasser ) နဲ ့ေလာင္းေဆးပါ။
(၅)ရက္ေလာက္ဆို စားလို ့ရၿပီ။
အလြယ္လုပ္ခ်င္ရင္ေတာ့
Reformhaus မွာ အဲ့ဒီခြက္ေလး၀ယ္လို ့ရတယ္။
အ႐ြယ္အမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိပါတယ္။
အထဲမွာ အညြန္းလည္းပါတယ္။
ကိုယ္တိုင္လုပ္တာက အထားလည္းခံတယ္။
အရသာလည္း႐ွိတယ္။ ဒါေပမဲ့ အလုပ္နဲနဲ
မ်ားတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
အေတာ္ပဲ ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္နည္းလည္း သိခ်င္ေနတာ
ဟန္က်သြားတယ္
Jetzt verstehe ich, Ihr Mann wird zu viel liebe dich .Sie können kochen viele verschiedene Lebensmittel für ihn ..
ပဲပင္ေပါက္ စားခ်င္တာ အကိုက္ပဲ
လုပ္ၾကည္႔ဦးမယ္
ဆိုင္က ၀ယ္ရင္ ၾကာၾကာအထားမခံလို႔
ပဲပင္ေပါက္ခ်ဥ္ေရာ ဘယ္လို သိပ္ရလဲဟင္
ပဲပင္ေပါက္ေဖါက္နည္း မွတ္သြားတယ္ရွင္။
Ja stimmt
wir haben in Deutschland ein sprichwort, das heißT:"Liebe geht durch den Magen" Gibt es das in Myanmar auch ? (Ko Ko alias Thomas)
ဒီနည္းကို Laos ကသူငယ္ခ်င္းဆီကရတာ။ ပထမဆံုး
ပဲပင္ေပါက္ ျဖစ္တဲ့ေန ့ကေပ်ာ္လိုက္တာ။ သူငယ္ခ်င္း
တို ့လည္း ပဲပင္ေပါက္ေလးေတြနဲ ့ေပ်ာ္ၾကပါေစလို ့။။။။
ညီမေလး မဟာဆန္ေရ ပဲတီခ်ဥ္ေတာ့ ေအာင္ျမင္စြာ မလုပ္ဖူးဘူး။ ႀကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။
Shinlay's KoKoThomas .. jetzt verstehe ich deine Liebe mit vielen Geschmack .. haha.just kidding
Pak Karamu reading your blog
ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္နည္းကို စိတ္ဝင္စားသြားတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္တဲ႔ ပဲအစိမ္းက ေအးရွားဆိုင္ေတြမွာပဲ ရတာလား အစ္မ။
i will tell to how to make ပဲတီခ်ဥ္ in myanmar tying when i arrive at home. I can't use myanmar typing in office.
လျပည့္ အဲ့ဒီပဲကို ေအးရွားဆိုင္မွာ ၀ယ္လို ့ရတယ္။
0,99 €.
Swe zin mon ေစာင့္ေနမယ္။ေက်းဇူးပါပဲ။
ပဲပင္ေပါက္ေဖါက္လို႔ရသြားၿပီ။ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္။ ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေလာင္းရမယ္ဆိုလို႔ ျဖစ္ပါ့မလားလို႔ထင္မိေသးတယ္။
ေဖါက္လို႔ရသြားၿပီ၊ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္။ ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေလာင္းရမယ္ဆိုလို႔ ရပါ့မလားလို႔ထင္မိေသးတယ္။
Post a Comment