Monday, 6 July 2009

ပူးေလးစားဖို ့မုန္ ့ညွင္းခ်ဥ္

မုန္ညွင္းရြက္ ကိုေရေဆး ၊ေနလွန္း(တစ္ရက္ေလာက္)၊ နဲနဲထပ္သြားရင္ လွီး

Senfkorn ( မုန္ညွင္းေစ့) ကို Supermarket မွာ၀ယ္တယ္။
Koriander အေစ့နဲ ့၊ႀကံသကာကို Asian shop က၀ယ္တယ္။
ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီးအပုေတာင့္ လည္း အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။

ဥနီကိုလည္းလွီးပါ။

ၾကက္သြန္ဥ ေသးေသးေလးေတြ ကို အခုတေလာ Penny Markt
မွာေရာင္းေနတယ္။
ၾကက္သြန္ဥ ေသးေသးေလးေတြကို အခြံခြာပါ။

ၿပးီရင္ မုန္ညွင္းေစ့၊ Koriander အေစ့၊ ၾကံသကာ၊
ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီးအပုေတာင့္
ေတြကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။ ဆားအနည္းငယ္ထဲ့ပါ။
(က်မကေတာ့ အရက္မထည့္ဘူး။)

အားလံုးကို အရြက္၊ဥနီ စတာေတြနဲ ့ေရာနယ္ ပါတယ္။
ၿပီးရင္ ပုလင္းထဲထည့္၊ အဖံုးကို ပလတ္စတစ္ေလးခံၿပီး ပိတ္ပါတယ္။

(၆)ရက္ (၇)ရက္ေလာက္ၾကာရင္ စားလို ့ရပါၿပီ။

ဒီနည္းကို မလုဆီကရတာပါ။ ဒီမွာ ဖတ္ၾကည့္ပါ။

က်မလုပ္တဲ့
မုန္ညွင္ခ်ဥ္ အလြယ္နည္း။
မုန္ညွင္း႐ြက္ ၀ယ္မရရင္၊ ဒါမွမဟုတ္ အျမန္လိုရင္ လုပ္တာပါ။

Asian Shop ကေန ႀကံမဆိုင္ တစ္ထုပ္ ၀ယ္ပါတယ္။ ၿမီးၾကည့္ၿပီး
အရမ္းခ်ဥ္ေနရင္ ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ တယ္။ ၿပီးရင္ ေရညွစ္ၿပီး လွီးပါတယ္။
ဥနီကိုလည္းလွီးပါ။

ၿပီးရင္ မုန္ညွင္းေစ့၊ Koriander အေစ့၊ ၾကံသကာ၊ ဂ်င္းေတြကို
မညက္တညက္ေထာင္းပါ။

ဒယ္အိုးထဲ ကို ဆီအနည္းငယ္ ထဲ့ပါ။ င႐ုပ္သီးမႈန္ ထည့္၊
မုန္ညွင္းေစ့၊
Koriander အေစ့၊ ၾကံသကာ၊
ဂ်င္း ေထာင္းထားတာေတြနဲ ့ ႀကံမဆိုင္
လွီးထားတာထည့္ၿပီး နဲနဲေျခာက္သြားေအာင္ ေလွာ္ေပး လိုက္ တာပါ။

အနံေတာ့မတူေပမဲ့ အလြယ္တကူနဲ ့လုပ္စားလို ့ရတဲ့ နည္းေပ့ါ၊


6 comments:

Mr.Pu said...

လုပ္စားမယ္..ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ခုလုိတကူးတက ေရးေပးရတာကို..

Shinlay said...

၀မ္းသာပါတယ္။ ေနာက္လည္း စားခ်င္တာမ်ား႐ွိရင္
ေျပာပါ။ စမ္းၿပီးလုပ္ၾကည့္ၾကတာေပါ့။ ဒီမွာ၀ယ္လို ့ရတာေလးေတြနဲ ့ေလ။ က်မ က၀ါသနာပါတယ္။
စမ္းရင္းနဲ ့ ပစ္ရတာလည္းမ်ားၿပီ။ ဟဲဟဲဟဲ။။။။။

rose of sharon said...

မုန္ညွင္းခ်ဥ္လုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ ေက်းဇူးရွင္ေလး

PAUK said...

``ဒယ္အိုးထဲ ကို ဆီအနည္းငယ္ ထဲ့ပါ။ င႐ုပ္သီးမႈန္ ထည့္၊ မုန္ညွင္းေစ့၊ ´´
ဟီးဟီးး...
ဒီစာေၾကာင္းေတြ႔ေတာ့ မေနနိုင္ မထိုင္နိုင္ ၀င္ေျပာမိပါတယ္..
မုန္ညွင္းခ်ဥ္တည္တာ ဘယ္လိုမွ ဆီနဲ႔ ထိမိလို႔မရပါဘူးဆိုတဲ့ အေၾကာင္းပါ..
အလြယ္ဆံုး မုန္ညွင္းခ်ဥ္ လုပ္စားခ်င္ရင္..


ၾကံသကာေစးေစးေလးအရင္က်ိဳထားေပးပါ..
ျပီးရင္ အေအးခံထားေပးပါ..
ၾကံသကာမရွိရင္ သၾကားက်ိဳထားေပးပါ..
မုန္ညွင္းစိမ္းေလးေတြကို အရြက္ေတြျဖဳတ္ျပီး
ေရေသခ်ာေဆးပါ...ေရေသခ်ာစစ္ျပီးတစ္လက္မ အေနေလာက္ဓါးနဲ႔ လွီးထားေပးပါ..
လွီးျပီးသား မုန္ညွင္းဖတ္ေတြကို ဆားေလးပက္ျပီး နာနာနယ္ေပးပါ..
အရြက္ေတြ ႏြမ္းလာတဲ့အထိ..
ျပီးရင္ ထြက္လာတဲ့ အခါးရည္ကို သြန္ပစ္လိုက္ပါ..ႏြမ္းေနတဲ့ မုန္ညွင္းဆန္ထဲကို ၾကံသကာရည္..ျငဳပ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔နဲ႔
ေရာနယ္ျပီး ဖန္ပုလင္းတစ္လံုးထဲမွာ သိပ္ေပးပါ...
အာရွလို ပူတဲ့ေဒသဆို ၃..၄ရက္ဆိုစားရပါျပီ..
ေအးတဲ့ေဒသကေတာ့ ၁ပတ္ေလာက္ေစာင့္ရပါလိမ့္မယ္..
ဒါကေတာ့ အလြယ္နည္းပါခ်င့္..
အဆင္ေျပၾကပါေစ..
က်ေနာ္ အပ်င္းမထူတဲ့တစ္ေန႔ ပံုနဲ႔ တကြ
တင္ေပးခ်င္ပါတယ္..

Shinlay said...

သူ ့နည္းနဲ ့သူေပါ့။ ဆီနဲ ့ေလွာ္လိုက္တာက ႀကံမဆိုင္
ခ်ဥ္ အထုပ္ ကို ၀ယ္ၿပီးလုပ္တာ၊ ထပ္အခ်ဥ္တည္
စရာမလိုဘူး။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ ျပန္ ေလွာ္လိုက္တာ။
အျမန္ပဲ။

Unknown said...

Senfkorn ဆိုတဲ့ English စာလံုး Dictionary မွာမရွိပါ။ မုန္ညွင္းေစ့ကို ဆိုလိုတာဆိုရင္ေတာ့ Mustard Seeds လို.ေျပာရင္ ေစ်းဝယ္သူေတြအတြက္အဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။ နံနံေစ့ကိုသံုးေစခ်င္တာဆိုရင္ Coriander Seeds ပါ။ Koriander ဆိုတာလည္း Dictionary ေတြမွာ မရွိပါဘူး။

Blog ကိုဝင္ဖတ္ျပီး ေစ်းဝယ္ထြက္မည္.သူမ်ားအဆင္ေျပေစရန္အတြက။္