မဟာဆန္တဲ ့ညီမေလး အတြက္....
ငယ္ငယ္တုန္းက စားခဲ့တာေတြ ထဲမွာ အခုအခ်ိန္ျပန္လြမ္းမိတာေတြေတာ့
အမ်ားႀကီးေပါ့။ အဲ့ဒီထဲကမွ အခုအခ်ိန္မွာ အလြမ္းဆံုးေတြက......
က်မအေမက ဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္လို ့ လူေတြေျပာၾကတယ္။
သူခ်က္တဲ့ ငံျပာရည္ခ်က္ ကို က်မသိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ၿခံံထဲမွာ ကတက္ပင္တစ္ပင္
႐ွိတယ္။ ကတက္႐ြက္ေတြ ႏုၿပီဆိုရင္ အဖြားနဲ ့မၿမိဳင္တို ့အလုပ္မ်ားၾကၿပီ။ ကတက္
႐ြက္ေတြကိုခူးၿပီး ခ်ဥ္ပတ္ထဲ့တယ္။ ဒညင္းသီးေပၚခ်ိန္ဆိုရင္ အေမက ကီလီေစ်းသြား
ၿပီး ၀ယ္ေတာ့တာပဲ။ အိမ္ေရာက္ရင္ ဆားရည္စိမ္တာပဲ။ ကတက္ခ်ဥ္ရၿပီ၊ ဒညင္းသီး
ဆားရည္စိမ္ ရၿပီဆို ငပိရည္ေဖွ်ာ္၊ ငံျပာရည္ခ်က္၊ မၿမိဳင္ခ်က္တဲ့မွ်စ္ငါးပိခ်က္တို ့နဲ ့
စားခဲ့ရတာ ကို ဒီမွာမၾကာမၾကာသတိရတယ္။
ဒီမွာသာ ငံျပာရည္ခ်က္ခ်က္ၿပီး ဒညင္းသီးဆားရည္စိမ္လုပ္စားလိုက္ရင္ ေတာ့
အိမ္နီးနားခ်င္းေတြ လာၿပီးတံခါးေခါက္ၾကမွာ အေသခ်ာပဲ။
ငယ္ငယ္ကေက်ာင္းပိတ္ရင္ အဖြားနဲ ့ဖ်ာပံုကို လိုက္သြားေလ့႐ွိတယ္။ ဖ်ာပံုေရာက္ရင္
အဖြားက ပုဇြန္ထုပ္အႀကီးႀကီး၀ယ္ေကၽြးတယ္။ ပုဇြန္ထုပ္ကို မီးကင္ၿပီး ငံျပာရည္ေလး
နဲ ့တို ့စားရတာအခုထိ လြမ္းေနတုန္းပဲ။ ေခါင္းထဲမွာဆိုရင္ အဆီေတြ မွ အမ်ားႀကီး။ ဒီမွာ
ပုဇြန္ထုပ္ကမ႐ွိသေလာက္ရွားတယ္။ ရန္ကုန္မွာေတာင္္ အခုဆို ေတာ္ေတာ္ ေစ်းႀကီးေနၿပီး။
ဒါေတြကေတာ့က်မရဲ ့ ရသာတဏွာေပါ့။ Thomas ကေတာ့ သူငယ္ငယ္က စားခဲ့ရတာေတြ
ထဲမွာ သတိတရ နဲ ့စားခ်င္ေနတာေတြက ေဟာ္လန္က
Pommes နဲ ့Mayonnaise not with Ketchup ၊(Pommes ဆိုရင္ေဟာ္လန္နဲ ့
ဘယ္လဂ်ီယန္ကအေကာင္းဆံုးဆိုပဲ။) Wassenaar က သူ ့အေမအိမ္နားမွာ႐ွိတဲ့
Flamango Indonesian Restaurant က Indonesian-Sate နဲ ့ Erdnuss Sauce.
( သူ ့အေမက ေဟာ္လန္သူ၊ သူ ့အေဖက ဂ်ာမန္သား ေလ။)
က်မ ဂ်ာမနီေရာက္ေတာ့ Pfannkuchen, Kübis Suppe, Spargel mit Schinken,
Katoffeln und Sauce Hollandaise ေတြကိုက်မႀကိဳက္တယ္။ ခရစ္စမတ္ေစ်းပြဲ
ေတြမွာက်မစားေလ့႐ွိတဲ့ Schupfnudeln,Speck နဲ ့ Sauerkraut ေတြကိုေရာေၾကာ္
ထားတာ ကေဆာင္းတြင္းေအးေအးေလးမွာ စားရတာ အရသာ ပို႐ွိသလိုပဲ။ Heiße Maroni..
ကလည္းက်မရဲ ့ အႀကိဳက္ေပါ့။ ေနာက္ ေဟာ္္လန္က Matjes (ေဟာလန္က တကူးတက
သူသယ္လာတာဆို ပိုေတာင္အရသာ႐ွိေသးတယ္။)။
Thomas ကIndian နဲ ့Thai အစားအစာေတြကို ႀကိဳက္တယ္။ ျမန္မာျပည္မွာ
သူႀကိဳက္တာေတြကေတာ့ ေ႐ႊခ်ီ၊ ေ႐ႊရင္ေအး၊ အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲ နဲ ့ ဒံေပါက္၊
ျမန္မာေကာ္ဖီ နဲ ့ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္။
ပံုေျပာင္းၿပီးက်မ လက္စြမ္းျပထားတာေတြ သာ ေရးျပရင္ လူရီခံေနရအံုးမယ္။
ဥပမာ တခ်ိဳ ့ကေတာ့ အသုပ္စံု၊နန္းႀကီးသုပ္ ပူပူေႏြးႏြး။
ငါးနံ ့မထြက္ေအာင္ ငံျပာရည္နဲနဲသံုးၿပီး Lachs နဲ ့ခ်က္ထားတဲ ့မုန္ ့ဟင္းခါး။
( သူ ေျပာေတာ့ ရန္ကုန္ကမုန္ ့ဟင္းခါးထက္ေကာင္းတယ္ဆိုပဲ။) က်မကေတာ့
ငၤံျပာရည္နံ ့၊ငါးနံ ့လႈိင္ေနတဲ့ မုန္ ့ဟင္းခါးကို ပဲသတိရေနတယ္။
Thomas ခမ်ာ က်မ ခ်က္ေကၽြးတာကို မၿငီးမညဴ စား႐ွာတယ္။ စားလို ့ေကာင္း
တယ္လို ့လည္း အၿမဲတမ္း ခ်ီးမြမ္း႐ွာတယ္။ တကယ္ပဲ က်မခ်က္တာ ေကာင္းလို ့ လား၊
သူ ့ကိုခ်က္မေကၽြးေတာ့မွာစိုးလို ့ ေျမႇာက္ေျပာေနတာလားဆိုတာ ေတာ့
က်မ မၾကာခဏ ေတြးမိပါရဲ ့။
So, I have been asked to commend this…..
All the facts are true and correct…..
Of course I speak the truth only, so when I say
To Shwe Shinlay “hinchat kaunde” I mean it !
That’s all I have to say at the moment.
Thomas (Ko Ko Maung)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
အစ္မေရးထားတာနဲ႔ ဓညင္းသီးဆားရည္စိမ္နဲ႔ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ကို သတိရသြားၿပီ။ ဒီမွာသာအဲဒါစားလိုက္ရင္ေတာ့ ပြဲၾကီးပြဲေကာင္းပဲ... ေဟာ္လန္ကိုေရာက္ခဲ့တုန္းက Pommes နဲ႔ mayonnaise စားခဲ႔ေသးတယ္။ mayonnaise အရသာကဒီက အရသာေတြနဲ႔မတူဘူး ..စားလို႕ေကာင္းတယ္... ဦးေသာမတ္စ္ရဲ႔ comment ေပးထားတာ အၾကိဳက္ဆံုးပဲအစ္မေရ......
မေ၇..................
မမကိုေလ ျမဴးေလးေတြ ့ခ်င္လိုက္တာ
ေရးထားေတြ စားခ်င္လို ့ေနာက္ျပီး
ျမဴးေလးကိုအျမဲ take care ေနာ္ျမဴးေလးေရ..
ေျပားလို ့ေလ
မမလျပည့္ ေလးေျပားသလိုပဲေလ
U Thomas ေကာမန္ ့ေလးၾကိဳက္တယ္
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
လျပည့္နဲ ့ျမဴးေလးေရ ေက်းဇူးပါပဲ။ ဦးေသာမတ္စ္က
လည္းႏႈတ္ဆက္ေပးပါတဲ့.....
အစားအေသာက္ေကာင္းေတြ လာၿမည္းသြားပါတယ္ ခင္ဗ်ာ။
yu ya
အစ္မေရ တက္ဂ္ပို႔စ္ေလး အခ်ိန္ယူေရးေပးတဲ႔ အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္.
Vielen Dank. Ich mag auch Pommes mit Mayonnaise. Ich freue mich zu hören, dass Sie wie Mont-Hin-Khar, U Ko Ko Maung.
ကတက္ခ်ဥ္စားခ်င္လိုက္တာ... ဒါဖတ္ၿပီးမွသတိရသြားတာ... (ကတက္ခ်ဥ္ကိုေမ႔ေနတာၾကာၿပီ)
မုန္႔ဟင္းခါး အေသၾကိဳက္တယ္..
ကတက္ခ်ဥ္လဲ စားခ်င္တယ္..
ပိုစားခဲ့ပါေနာ္..
ေပါက္
မရွင္ေလးေ၇..ဒညင္းသီးဆိုလုိ့ ေရာက္ကာစက ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာ ေတြ႕တာနဲ႕ ၀မ္းသာအား၇ ျပဳတ္ထဲ့လိုက္တာ..၇ွင္ေလးေျပာသလို တခါးလာမေခါက္ေပမဲ့ ျပတင္း၀နားမွာ ျပဴတစ္ျပဴတစ္ ျဖစ္ကုန္ၾကတယ္..ကိုယ့္မွာ ဂွက္၇ွက္နဲံံံ့ ေတာင္းပန္၇တာေပါ့ေလ...
မမိုးေရ...သတိထားအံုး။ သူတို ့က ထူးျခားတဲ့အနံ ့ ့တို ့ ၊နားမလည္ႏိုင္တဲ့ အသံတို ့ဆို စိတ္၀င္စားတယ္။
http://chenaddy.blogspot.com/2009/04/blog-post_2050.html
Post a Comment