
့့့က်မတို ့ၾကိဳက္တဲ့ မုန္ ့ပါ။ ရြရြေလးနဲ ့စားလို ့ ေကာင္းပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာလည္းရွိပါတယ္။ ဘယ္လိုေခၚလည္းေတာ့မသိဘူး။
ဒီမွာေတာ့ Schweinsöhrchen (၀က္နားရြက္မုန္ ့) လို ့ေခၚၾကပါတယ္။
တေန ့က မုန္ ့ဖုတ္နည္း စာအုပ္ထဲမွာေတြ ့တာနဲ ့စမ္းဖုတ္ၾကည့္တာပါ။
ေတာ္ေတာ္ေလးအဆင္ေျပပါတယ္။ အရသာလည္းရွိပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ဂ်ံဳမႈန္ ့။ ။ ၃၅၀ ဂရမ္
Baking powder : လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္းတိတိ
Speisequark: ၂၅၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ ။ ။ ၂၅၀ ဂရမ္
သၾကား ။ ။ ၁၅၀ ဂရမ္
ပထမဆံုး ဂ်ံဳ၊ Baking powder၊ Speisequarkနဲ ့ေတာပတ္ေသးေသးလွီးထား
တာေတြကိုေရာ ၿပီး ေျပာင္ေခ်ာလာတဲ့အထိနယ္ပါ။ ေတာ္ေတာ္နယ္ရပါတယ္။


ျပီးရင္ ဂ်ံဳမႈန္ ့ျဖဴးထားတဲ့ စားပြဲေပၚမွာ 30x60 cm ရွိတဲ့ အျပားရေအာင္
ဒလိမ့္တုန္းနဲ ့လွိမ့္ပါ။

ရလာတဲ့ဂ်ံဳျပားကို အလည္ကတ၀က္ေခါက္ၿပီး ေနာက္ထပ္တ၀က္ထပ္ေခါက္ပါ။
ၿပီးရင္ cling film နဲ ့ပတ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တစ္ညထားပါ။
ေနာက္ေန ့ၾကေတာ့ စားပြဲေပၚမွာ သၾကားျဖဴးပါ။ သၾကားေပၚမွာ
မေန ့ကလုပ္ထားတဲ့ ဂ်ံဳကို တင္ၿပီး 22x50cm ရေအာင္ ဒလိမ့္တုန္းနဲ ့လွိမ့္ပါ။
အနားတိုတဲ့ ၂ဘက္ကို အလယ္ ဘက္ကိုေခါက္ပါ။ အနား၂ဘက္ အလယ္မွာဆံုပါတယ္။
ေနာက္တခါ အဲ့ဒီလိုထပ္ေခါက္ပါ။ ဒီမွာၾကည့္လို ့ရပါတယ္။
Ofen ကို 220°C ႀကိဳၿပီး အပူေပးထားပါ။
မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ ဘန္းေပၚ မွာ မုန္ ့ဖုတ္စကၠဴခင္းပါ။
ၿပီရင္ 1 cm ထူတဲ့ အခ်ပ္ေလးေတြလွီးၿပီး မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ ဘန္းေပၚ တင္ပါ။
၀က္နားရြက္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လက္နဲ ့ပံုေဖၚပါ။

၁၅မိနစ္ေလာက္ စားပြဲေပၚမွာထားထားၿပီးမွ
Ofen အလယ္ဆင့္မွာ ၁၀မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။
တဖက္လွန္ေပးၿပီး ပူေနတဲ့ မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ ဘန္းေပၚ
မွာပဲ အေအးခံေပးပါ။
စားလို ့ပိုေနရင္ဘူးတဲမွာထည့္ၿပီး သိမ္းထားလို ့ရပါတယ္။

8 comments:
စိတ္၀င္စားစရာေလးေတြေနာ္ အစ္မေရ။ မုန္႔လုပ္နည္းေလးအတြက္ေက်းဇူးပါ။
လိပ္ျပာမုန္႔လုိ႔ေခၚသလားလုိ႔။ ေရႊပုစြန္မွာရတယ္ေလ။
အရမ္းႀကိုက္တာပဲ။ ညီမေလးတစ္ေယာက္ေခၚတာက စြယ္ေတာ္ရြက္မုန္႔တဲ႔
ဘာနာမည္ျဖစ္ျဖစ္ စားလုိ႔ ေကာင္းတယ္။ း)
mm
သမီးက အသည္းပံုမုန္႔ ထင္လို႔
သၾကားပြင့္ေလးေတြကပ္ျပီးေတာ့ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေလ
စားလို႔ေကာင္းတယ္
အစ္မက မုန္႔လုပ္တာ စိတ္ရွည္တယ္ေနာ္
နည္းနည္းေကြ်း
း)
Merry Christmas ပါ အစ္မရွင္ေလး
ငယ္ငယ္ကစားခဲ့ရတဲ့ လိပ္ျပာမုန္႔မ်ိဳးပဲ။ ညီမအရမ္းႀကိဳက္တာ။ ၾကည့္ရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္သြားၿပီ။
Evy ညီမဆီကမုန္ ့နည္းေလးေတြလည္း နည္းယူထား တယ္။
mm ၊ လြတ္ၿငိမ္းေလေျပ၊ ဇြန္မိုးစက္ မုန္ ့နံမည္ေလးေတြအတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မုန္ ့လုပ္ရမွာ စိတ္မရွည္ဆံုးပဲ အရမ္းေလးစားတယ္ မမရွင္ေလးေရ
လိပ္ျပာမုန္႔ပါ...
Post a Comment