Sunday, 9 May 2010
က်မ နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ
က်မက ၾကက္သြန္ျဖဴအလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။
အထူးသျဖင့္ထမင္းသုပ္၊ အသုပ္စံု၊
ငါးထမင္းခ်ဥ္တို ့နဲ ့ဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ပါမွ အရာသာျပည့္စံုတယ္လို ့ထင္ပါတယ္။
ဒီမွာ၀ယ္လို ့ရတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴက အမႊာ ၾကီး
တဲ ့အမ်ိဳးပါ။ ျမန္မာျပည္က
ဥတစ္လံုး ေလးေတြလို ေတာ့ မေကာင္းပါဘူး။ စပ္လည္းစပ္၊
ပိုလည္းအနံ ့ျပင္းပါတယ္။ ဒါေပမဲ ့က်မက ေတာ့ ၾကိဳက္ပါတယ္။
အိမ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴအျမဲရွိသလို၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္လည္း
အျမဲလိုလိုရွိပါတယ္။ ခ်က္တဲ့ဟင္းတိုင္းမွာ လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ
ပါမွပါ။
Thomasကေတာ့ ေတာ္ရံုတန္ရံု အနံေလာက္ကို ခံႏိုင္ရည္ရွိေနပါၿပီ။
ဒါေတာင္က်မ ၾကက္သြန္ျဖဴစားထားရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြစားထားျပန္ၿပီ
လားလို ့ေမးေလ့ရွိပါတယ္။ က်မကလည္း အနံ ဒီေလာက္ဆိုးမယ္မထင္ေတာ့
ပံုမွန္ပဲ ဟုတ္တယ္ေပါ့။
တေန ့မိတ္ေဆြတေယာက္အိမ္သြားလည္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း
ႏႈတ္ဆက္ အနမ္းေတြေပးၾကရင္း သူမက နင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြ
စားလာသလားလို ့ဟန္မေဆာင္ႏိုင္ပဲေမးရွာ( ေျပာရွာ) ပါတယ္။
အဲ့ဒီေတာ့မွ က်မလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ ့ကို သတိထားလာမိျပီး
ရႈိးတိုးရွန္းတန္း ျဖစ္သြားတယ္။
အိမ္ေရာက္လို ့ Thomas ကိုေျပာျပေတာ့... ဟုတ္တယ္။ သူလည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ ့ကို ေတာ္ေတာ္မၾကိဳက္တာတဲ့။
အစပိုင္းတုန္းက ဒါဘာအနံ ့မွန္း မသိဘူးဆိုပဲ။ က်မဆီက အျမဲတမ္း
ဒီအနံ ့သာရေနရင္....ဒုကၡ လို ့ေတာင္ေတြးမိဖူးသတဲ့။
အဲ့ဒီေန ့ကစျပီး က်မလည္း က်မၾကိဳက္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို တေျဖးေျဖး
စြန္ ့လႊတ္ခဲ့ရတယ္။ စားခ်င္လြန္းရင္ ေသာၾကာေန ့အလုပ္ကျပန္လာရင္
စားျဖစ္တယ္။ ဟင္းခ်ိဳထဲမွာ အမႊာလိုက္ထဲ့ျပဳပ္ျပီးစားတယ္။ အစိမ္းလိုက္
စားဖို ့ေတာ့ အလုပ္မရွိတဲ့ရက္ေတြ၊ အျပင္သြားစရာမရိွိတဲ့ရက္ေတြမွာပဲ
စားျဖစ္ေတာ့ပါတယ္။
တခါကလည္း ရန္ကုန္ကလာလည္တဲ့ မိတ္ေဆြ တေယာက္က သူ တည္းတဲ့
အိမ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴမစားရလို ့၊ က်မအိမ္ေရာက္တာနဲ ့လက္ဖက္သုပ္နဲ ့
အျပတ္စားထဲ့လိုက္တာ။ ေနာက္ေန ့သူ ့အိမ္ကလာေခၚေတာ့ က်မတို ့ဆီ
ကၾကက္သြန္ျဖဴနံ ့ေတြ ေဟာင္ေဟာင္ထေနတာနဲ ့သူ ့အိမ္ရွင္ေတြ
စိတ္ပ်က္သြားဖူးတယ္။
ျပီးခဲ့တဲ ့ တပတ္က လူတေယာက္ က်မတို ့ဆီမွာ လာကူလုပ္ေပးေနတဲ့ ေန ့
ေပါ့။ အလုပ္မွာ ဆရာ၀န္က တံခါးမၾကီးကို ဖြင့္ထားတယ္။
က်မက သူ ပိတ္ဖို ့ေမ့သြားလို ့ထင္ၿပီးျပန္ပိတ္။ သူကျပန္ဖြင့္နဲ ့။
ေနာက္ေတာ့က်မဆီလာၿပီး အဲ့ဒီလူက ၾကက္သြန္ျဖဴေတြစားလာတယ္တဲ့၊
အနံ ့ေတြနံေနလို ့သူက တံခါးကိုဖြင့္ထားတာတဲ့။
ေၾသာ္...ေတာ္ပါေသးရဲ့ က်မၾကက္သြန္ျဖဴမစားေတာ့တာ ၾကာၿပီမို ့လို ့။
ေတာ္ၾကာ ကိုယ့္ဆီကမ်ားလားလို ့ ...စိတ္မလံုျဖစ္ေနမိအံုးမွာ။
ဒါေၾကာင့္ ဂ်ာမနီမွာေျပာေလ့ရွိတာက Knoblauch macht einsam တဲ့။
ၾကက္သြန္ျဖဴက အထီက်န္ေစတယ္တဲ့။
သူတို ့ေတြလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴပါတဲ့ အစားအစာေတြ စားၾကတာပါပဲ။
သူတို ့လည္းက်မလိုပဲ ၾကံဳဖူးၾကမွာပါပဲေလ။
ၾကက္သြန္ျဖဴစားၿပီးရင္ ႏြားႏို ့ေသာက္ရတယ္။ ပန္းသီးစားရတယ္။
သြားတိုက္။ ပီေက၀ါး၊ ဆန္၀ါး၊ ထန္းလွ်က္စား.... စံုေနေအာင္
ၾကိဳးစားဖူးေပမဲ့ က်မစားတာပဲ မ်ားေနလို ့လား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကပဲ
အနံ ့ျပင္းေနလားမသိ။ အခုေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ ခပ္ေ၀းေ၀းေန
ေနရတာၾကာေနၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
12 comments:
Ich kann darauf noch nichtverzichten. Immer wenn ich koche, ist es mit Knoblauch. Aber roh esse ich nur wenn ich zu Hause bin. :(
အဲလိုၾကက္သြန္ျဖဴအႀကီးေတြအစိမ္းလံုး၀မစားႏိုင္ဘူး။ မႊန္ၿပီးစပ္လြန္းလို႔
စူးႏြယ္
ၾကက္သြန္ဆုိ အျဖဴေရာ အနီပါ ႀကိဳက္တယ္။ အစိမ္းလုိက္ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်ိဳထဲ ထည့္ခတ္တာျဖစ္ျဖစ္ စားတယ္။ အစ္မတုိ႔ဆီမွာ ပုိဆုိးမွာေပါ့။ ဒီမွာေတာင္ လက္ဖက္ေတြဘာေတြ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး အက်အနစားၿပီးရင္ အျပင္မထြက္ခင္ သြားအရင္တုိက္ရတယ္။
က်ေနာ္ကအစိမ္းမၾကိဳက္ဘူး။ ဟင္းခ်က္မွသံုးတာ။
အမ..ဟင္းထဲမွာထည့္စားရင္ေရာ အနံ႔နံလားဟင္။ က်ေနာ္ကေတာ့မနံဘူးထင္တာပဲ။
ဟီး :)
ရွင္ေလးနဲ့ေတြ့တုံးကလုံးဝမနံပါ
အာမခံပါသၫ္
အစ္မၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကိဳက္တာၾကီးက ေၾကာက္စရာၾကီးးး
ဟင္ခ်ိဳထဲမွာ အမႊာလိုက္ၾကီးေတာင္ထဲ့ျပဳပ္စားတာ ဟီးးး
ညီမတို ့ကေတာ့ အေမ့အေမြရထားတာ ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ၾကက္သြန္ျဖဴပဲ။
ဘာျဖစ္လိုမ်ား သူမ်ားမၾကိဳက္တဲ့ နံတဲ့ အစာေတြကို မွ ကိုယ္ကၾကိဳက္တတ္ေနရတာလဲ မသိဘူး) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဒညွင္းသီ၊ လဘက္၊ဒူးရင္းသီး၊ငပိရည္... အကုန္ၾကိဳက္ :p
ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ဆုိးလြန္းလုိ႔ ေသြးစုပ္ဖုတ္ေကာင္ေတြ ေျပးတာေနမယ္ေနာ္..ရုပ္ရွင္ထဲမွာေတြ႔ဖူးတာပါ။
ထမင္းေလးကို ငန္ျပာရည္ဆမ္း၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ ခပ္စပ္စပ္ေလး ျဖစ္ေအာင္နယ္.. ၾကက္သြန္ျဖဴ..ေလးကိုက္လိုက္ ေရေႏြးၾကမ္းေလး နဲ႔ေသာက္လိုက္နဲ႔......... မိုက္မွမိုက္..
အျပင္သြားခါနီးေတာ႔ မစားရဲဘူး။
mm
စူးႏြယ္၊ ဇြန္မိုးစက္၊ ျမတ္ႏိုး၊ မီးမီး၊ ျမစ္ေခ်ကညီမ၊ နဲ ့
mm....
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကဟင္းထဲထဲ့ခ်က္ရင္မနံေပမဲ့။
က်မကလည္း အစိမ္းတို ့စားရတာၾကိဳက္တာကိုး။။။
မေန ့ကေတာင္ တစ္တက္ စားျဖစ္ေသးတယ္။ ဒီေန ့
အလုပ္ပိတ္တယ္ေလ။။။။။
မနက္ျဖန္ အိမ္ကလူ ခရီးသြားအံုးမွာ ၊ စေန၊တနဂၤေႏြ
အလုပ္ကပိတ္ေတာ့..... နံမယ္ဗ်ိဳ ့.....
ညီမလည္း လက္ဖက္သုတ္ ဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ကိုက္စားရမွ စိတ္ေက်နပ္တာေလ..
ၾကက္သြန္ျဖဴနံေတာ့လည္း လက္ဖက္သုတ္စားခြင့္ရတဲ့ရက္က နည္းသြားတာေပါ့ ;'(
မမရွင္ေလးေရ ႕ ႕ ႕
အသုပ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴက ဘယ္လုိမွ ခြဲမရဘူးေလ၊ ဒီၾကားထဲ အစာမ်ားမ်ားစားမိတဲ့အခါဆုိ ရင္ အစာေၾကေအာင္၊ ေလလည္ေအာင္လုိ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ကုိက္စားရေသးတာကုိး။ ဘယ္ေလာက္ပဲ ပါးစပ္နံတယ္ေျပာေျပာ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္၊ ၾကာဆံေၾကာ စတာေတြနဲ႕ စားဖုိ႕လုပ္တဲ့ အခ်ဥ္ေတြထဲလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ပါမွ အနံ႕အရသာ ျပည့္စံုတာကုိးေနာ္။ အဲ့ဒီေတာ့လည္း နံလည္း စားမိဦးမွာပဲေနာ္။ သည္းခံၾကပါကုန္လုိ႕ပဲ ေျပာရေတာ့မွာေပါ့ေနာ္။
မရွင္ေလးက ရီလဲရီရတယ္၊ အမေရးထားတာေတြက တခ်ဳိ.ေတြေရးသလို “ပဲ”မမ်ားဘူး။
ၾကိဳက္တယ္။ အမေရးထားတာ ရိုးရိုးရွင္းရွင္းနဲ.
က်မရဲ.အမ်ဳိးသားဆိုလဲ ၾကက္သြန္ျဖဴၾကိဳက္လိုက္တာမွ၊
အလုပ္သြားတဲ.ရက္ေတာင္မေရွာင္ဘူး။
သူကသိပ္လဲဂရုမစိုက္ဘူး။ဘာျဖစ္လဲစားမွာဘဲ ဆိုဘဲ။
တုိ႕လဲႀကိဳက္တယ္.ဒါေပမဲ႕ေရွာင္ရတယ္..........ဟင္း.........အလုပ္နဲ႕အဆင္မေၿပဘူး။ စကားအားႀကီးေၿပာရတယ္။
Post a Comment