တေန ့က Blog ထဲကသူငယ္ခ်င္းခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းပါ။ တခါမွ မခ်က္ဘူးလို ့
စမ္းခ်က္ၾကည့္တာပါ။ သူကေတာ့ အမဲသားနဲ ့ခ်က္ထားပါတယ္။ က်မကေတာ့
ၾကက္သားနဲ ့ခ်က္ၾကည့္တာပါ။အာရွဆိုင္မွာ ဆႏြင္းတက္လပ္လပ္ဆပ္ဆပ္ ေလးေတြ ေတြ ့ေနတာေတာ့ၾကာပါၿပီ။
ဘယ္လိုခ်က္ရမွန္းမသိတာနဲ ့တခါမွ မ၀ယ္ဖူးဘူး။ မေန ့က အာရွဆိုင္ေရာက္တုန္း
ဆႏြင္းတက္ေလးေတြေတြ ့တာနဲ ့၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
ၾကက္သားရင္ပံု ၂၅၀ ဂရမ္ ကို ခပ္ရွည္ရွည္၊ပါးပါးေလးေတြ လွီးျပီး ဆားနဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄တက္ေလာက္ကို တျပားရိုက္ထားပါတယ္။
ဆႏြင္းတက္ေလး ၂တက္ ကို ခပ္ေသးေသးေလးစဥ္းထားပါတယ္။ သစ္သားစဥ့္နီတုန္းေပၚ
မလွီးပါနဲ ့၊ လက္အိပ္နဲ ့ကိုင္ၿပီးလွီးပါ။ အ၀ါေရာင္ေတြ စြန္းေနပါမယ္။
င႐ုပ္သီးအနီ ၄ေတာင့္ (သို ့) င႐ုပ္သီးမႈန္ ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးကို ခပ္ေသးေသးတုန္းပါတယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ ပင္ ႏုပ္ႏုပ္လွီးပါတယ္။
ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ စား၂ ဇြန္းစီ
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသပ္ပါ။ ၾကက္သားထဲ့ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ လွီးထားတဲ့ ဆႏြင္းတက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထဲ ့ျပီးေမႊပါတယ္။
ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ သၾကား၊ င႐ုပ္သီး ထည့္ပါတယ္။
ေရနဲနဲထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။ အႏွစ္ မိမိလိုခ်င္တဲ့ အေနရရင္ ၾကက္သြန္မိတ္ထဲ့ပါတယ္။
ခဏေနရင္ခ်လို ့ရပါၿပီ။ နံနံပင္ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ အေပၚကထပ္ျဖဴးေပးပါ။
ဆႏြင္းက အမႈန္ ့လို အနံမျပင္းပါဘူး။ သူ ့အနံက ခပ္သင္းသင္းေလး။ အရသာ က
စပ္ခါးခါးေလးရွိပါတယ္။ က်မေတာ့ ၾကိဳက္ပါတယ္။
ဒီေန ့ ၾကက္သားနဲ ့ဆႏြင္းတက္ ဟင္းရယ္၊ ေဂၚဖီပန္းသုပ္ ျပီး မွ်စ္ ဆန္ေလွာ္ဟင္း
နဲ ့စားပါမယ္။ ငပိရည္ေဖ်ာ္ထားၿပီး မုန္လာဥနီ၊ သခြားသီး၊ ဆလပ္ရြက္ တို ့နဲ ့ျပင္ဆင္
ထားပါတယ္။ လမ္းၾကံဳရင္၀င္ခဲ့ပါ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
လမ္းျကုံ့ ျခင္လိုက္တာ..
ဂလု..ဂလု..ဖတ္ၿပီးတာန့ဲသားေရေတြေတာင္က်လာၿပီ.
မ်ွစ္ဟင္းေလးနဲ့ ငပိတို့စရာ...ဟင္း...
http://3.bp.blogspot.com/_rw1SSwloyN8/TDl4bkcRxqI/AAAAAAAABIc/S210n0QGkHQ/s200/SANY0461.jpg အဲ့ဒီဟင္းစားခ်င္တယ္ :D
ZaunG
ဟင္းအေရာင္ကေလးက လွလိုက္တာ...ျမင္တာနဲ႕ စားခ်င္စရာ.....ဒီမွာ မိုးေအးေအးနဲ႕ အဲလို ပူပူစပ္စပ္ ခါးခါးေလးစားခ်င္တာ... ရွဴးရွဲဆိုျပီး ေရေႏြးေသာက္လိုက္ရင္ ေကာင္းမွေကာင္း.. ခြင့္ရေတာ့မွ အိမ္မွာ ေအးေအးေဆးေဆး ခ်က္စားၾကည့္မယ္ မမ.........
မခ်က္ဖူးေသးဘူး အဲဒါယိုးဒယားေတြ ခ်က္တာလားဟင္
ငပိရည္ေဖ်ာ္စားေနတာ ၃ရက္ ႐ိွၿပီ...ဒီေန႔ကုန္သြားၿပီ
ညီမ ေရ
ဆႏြင္းတက္ ဟင္းၾကည္႔ၿပီးအူယား လာတယ္ စားရဲဘူး မွ်စ္ဆန္ေလွာ္ ဟင္းေလးဘဲစားၿပီး သြားၿပီ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
စမ္းသပ္ၾကည့္ဦးမယ္။
လမ္းၾကံဳေအာင္ လာျပီးကို စားသြားပါတယ္ မရွင္ေလး း)) စားေကာင္းမယ့္ပံုေလးေနာ္။
ဆႏြင္းက အသားအေရလွတယ္ဆို။ အဲဒီဟင္းက စားတဲ့အခါေရာ ထမင္း၀ါ၀ါေလး ျဖစ္သြားတာလား။
လာလည္ၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္မ်ားကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
စူႏြယ္ေရ ဒီဟင္းက ယိုးဒယား ေတာင္ပိုင္ ကခ်က္ ေလ့ရွိတယ္တဲ့။
လသာည..ညီမေရ ထမင္းကမ၀ါသြားဘူး။ ခ်က္လိုက္ေတာ့ အစိမ္းတုန္းကလို အေရာင္မစြန္းေတာ့ဘူး။
ဒီမွာကေနအရမ္းပူေနေတာ့ သိပ္မစားရဲဘူး။ ဆႏြင္းက ပူတယ္ဆိုလို ့။
မမရွင္ေလးေရ
လမ္းမၾကံဳလည္း လာစားခ်င္ပါတယ္။
နႏြင္းတက္ကုိ အင္ဒုိနီးရွားမွာလည္း အဲ့ဒီလုိပဲ အသံုးျပဳၾကတယ္။ သူတုိ႕က လုလုတုိ႕ နႏြင္းမႈန္႕ သံုးတာကုိ အံ့ၾသေနၾကတာ။ အင္ဒုိမွာေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕အစား နႏြင္းတက္ကုိပဲ အသံုးျပဳၾကတာကုိ ေတြ႕ခဲ့ရတယ္။ စားလုိ႕ေတာ့ ေကာင္းတယ္ေနာ္။ နႏြင္းတက္ကုိပဲ သံုးေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ထဲ ဆန္မႈန္႕ေရာတာတုိ႕ ဘာညာေရာ တာမ်ဳိးေတာ့ မပါေတာ့ဘူးေပါ့။ က်န္းမာေရးနဲ႕ ပုိျပီး ညီညြတ္ေစတာေပါ့ေနာ္။
မမရွင္ေလးခ်က္ထားတာေတြဖတ္ျပီး စားခ်င္ေနမိတယ္။ :P
ဘေလာ့လည္ရင္းနဲ႔ အစ္မရွင္ေလးဆီက ၾကက္သားနဲ႔ ဆႏြင္းတက္ လာျမည္းသြားပါတယ္။ း)
မမရွင္ေလး
စားခ်င္စရာေလး၊
ခ်က္စားၾကည့္ဦးမွပဲ
သိပ္ေတာ္တယ္ :)
Post a Comment