ဒီေန ့ေတာ့ Quiche လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ Quiche ကျပင္သစ္ Lorraine နယ္က
အစားအစာဆိုေပမဲ့၊ အဲ့ဒီေဒသက အရင္ ဂ်ာမန္ နယ္ Lothringen ျဖစ္တဲ့ အတြက္
ဂ်ာမနီက အစျပဳခဲ့တယ္လို ့သိရပါတယ္။ ဒီမွာ ၾကည့္လို ့ရပါတယ္။
အလုပ္မွာ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲလို ့ေမးရာက သူငယ္ခ်င္းက Quiche လုပ္ဖို ့
အၾကံေပးတာနဲ ့လုပ္ျဖစ္ခဲ့တာပါ။
သူ ့ကိုလုပ္ဖို ့ ေအာက္ခံမုန္ ့pastry crust ကို အရင္ဖုတ္ရပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ Mürbeteig
လို ့ေခၚပါတယ္။ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
၂၀၀ ဂရမ္ ဂ်ံဳ (Type 1050)
၁၀၀ ဂရမ္ ေထာပတ္
ဆား လၻက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံုတပံု (1/4)
ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
အားလံုးကိုေရာနယ္ပါတယ္။ မုန္ ့သားေခ်ာလာရင္ ပလတ္စတစ္ ပါးနဲ ့အုပ္ၿပီး
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ထားပါ။
(က်မကေတာ့ Supermarkt မွာေရာင္းတဲ့ လုပ္ၿပီးသား မုန္ ့သားကို၀ယ္လုပ္ပါတယ္။)
ၿပီးရင္မုန္ ့ဖုတ္မဲ့ ခြက္ထဲမွာ ခင္းပါတယ္။ ၾကိဳၿပီး အပူေပးထားတဲ့ Oven ထဲမွာ
၂၀၀ ဒီဂရီနဲ ့ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အေအးခံထားပါ။
အထဲမွာထဲ့တဲ့ အရာေတြကေတာ့
Bacon 125 g, ေသးေသးေလးေတြတုန္းပါ
Emmentaler Cheese 150 g၊ ျခစ္ထားပါ
စင္းထားတဲ့ Bacilicum, Thyme,parsley ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၄ လံုး
ဆား (နဲနဲေလ်ာ့ထဲ့ပါ)
ငရုပ္ေကာင္း
Cream ( Sahne) 250 g
အားလံုးကိုေရာေမႊၿပီး အေအးခံထားတဲ့ မုန္ ့ခြက္ထဲ ေလာင္းထဲ့ပါတယ္။
ခရင္းေလးနဲ ့မ်က္ႏွာျပင္နဲနဲညွိေပးပါတယ္။ Oven အလယ္ဆင့္မွာ ၂၀၀ ဒီဂရီ
နဲ ့ မိနစ္ ၄၀ ေလာက္ ဖုတ္ပါတယ္။
တခါတေလ အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။ ဆလပ္ရြက္သုပ္
ေလးနဲ ့တြဲစားျဖစ္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
မုန္႔လာစားတယ္...
လုပ္မစားဖူးေသးဘူး
ေနာက္မွ လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္
ဒီ Quich ကို မစားဖူးေပမယ့္ စားရင္ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလး ေနမလားပဲေနာ္။ ေကာ္ဖီနဲ႔ လိုက္မယ္ထင္တယ္။
မစားဘူး ေပမဲ႔ အခု မရွင္ေလး ေကၽြးလို႕ စားသြားၿပီဗ်ဳိ႕ႈ အဟဲ လသာည ေျပာသလို စိမ္႔စိမ္႔ေလး
ေရႊစင္ဦး
စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းတယ္။ အဲဒါမ်ိဳးကို Rachel Allan ရဲ႔ Baking အစီအစဥ္မွာေတြ႔ဖူးတယ္။
မစားဖူးဘူး အစ္မေရ။ စားၾကည့္ခ်င္လုိက္တာ။
Post a Comment