တာနဲ ့ ၀ယ္မယ္ၾကံထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲလုပ္တဲ့စက္ေလး၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီမွာေခါက္ဆြဲ၀ယ္ရင္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ပဲရတာေၾကာင့္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေခါက္ဆြဲ
ကိုလုပ္စားခ်င္ေနတာၾကာပါၿပီ။ တစ္ခါ၊ႏွစ္ခါေလာက္ေတာ့ လက္နဲ ့လုပ္ၾကည့္ပါတယ္။
အဆင္မေျပပါဘူး။ အထူအပါးမညီလိုက္၊ ကပ္ကုန္လိုက္၊ျပတ္ကုန္လိုက္နဲ ့။
အခု ၀ယ္ျဖစ္တဲ့စက္ေလးက ေစ်းလည္းသက္သာပါတယ္။ ၁၆ ယူရိုေလာက္ပဲက်ပါတယ္။
တေန ့ကရရျခင္း စမ္းၾကည့္လိုက္ပါတယ္။ ရိုးရိုးဂ်ံဳမႈန္ ့နဲ ့ပဲစမ္းလုပ္ၾကည့္ပါတယ္။
ေရမ်ားၿပီးေပ်ာ့သြားတာနဲ ့ကပ္ကုန္ပါတယ္။
ဒါနဲ ့အင္တာနက္ထဲမွာ လုပ္နည္းေတြရွာရင္း အဆင္ေျပမယ္ထင္တာတစ္ခုေတြတာနဲ ့
ဒီေန ့စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါတယ္။ အဆင္ေျပၿပီး လုပ္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္။ ရလာတဲ့
ေခါက္ဆြဲကလည္း ၾကည့္လို ့ေကာင္းသလို၊စားလို ့လည္းေကာင္းပါတယ္။
ဲ
လိုအပ္တာေတြကေတာ့ လူ ၄ ေယာက္စာအတြက္
ဂ်ံဳမႈန္ ့၁၈၀ ဂရမ္။ Durum wheat semolina ၁၂၀ ဂရမ္၊ ၾကက္ဥ ၃လံုး၊
ေရ စားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
တဲ့ၿပီးေရာနယ္ပါတယ္။ မုန္ ့သားေတြ အိလာၿပီး လက္ေတြ ကပ္မေနေတာ့တဲ့
အထိနယ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အ၀တ္အုပ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ထားလိုက္ပါ။
မုန္ ့သားလံုးကို ၆ပံုပံုၿပီး တစ္ပံုစီကို ဂ်ံုဳနဲနဲ ျဖဴးၿပီး စက္ထဲမွာလွိမ့္ပါတယ္။
ပထမေတာ့ ဒလိမ့္ အၾကဲ (၇)၊ေနာက္တေျဖးေျဖး (၅) ၊ (၂) ေလာက္အထိ
အစိတ္အက်ဲညွိၿပီးလိမ့္ပါတယ္။
ၿပီးေတာ့ လိုခ်င္တဲ့ ပံုစံအတိုင္း ဒါးစက္ထဲမွာ ျဖတ္လိုက္ပါတယ္။
ေရေႏြးအိုးတဲဆားနဲနဲထဲ့တည္ၿပီး ဆူတဲ့အခါ ေခါက္ဆြဲေတြထဲ့ျပဳတ္ပါတယ္။
အရသာရွိတဲ့ ေခါက္ဆြဲရပါၿပီ။ ဒီေန ့အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲခ်က္စားပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲအလံုးပံုစံနဲ ့ေခါက္ဆြဲအျပားပံုစံ ႏွစ္မ်ိဳး
ျပဳတ္ၿပီးသြားတဲ့အခါ။
20 comments:
ေကာင္းမယ့္ပံုေလး ..
ခုနတင္တဲ႔ေကာ္မန္႕ေပ်ာက္သြားတယ္။
ကၽြန္မကေခါက္ဆဲြမ်ိဳးစံုကိုႀကိဳက္တယ္ေလ။
လုပ္တာေတာ႔မလုပ္ႀကည္႔ဖူးပါဘူး။
ကိုယ္တုိင္လုပ္ကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္စားရတာအရသာရွိမွာေသခ်ာပါတယ္ ရွင္ေလးေရ။
သေဘာက်လိုုက္တာ။ အီတာလ်ံ Chef Lidia ရဲ ့အစီအစဥ္မွာ ခဏခဏ pasta မ်ဳိးစံုုလုုပ္ျပတယ္။ စိတ္ထဲမွာသူလုုပ္တုုိင္းလုုိက္လုုပ္ၾကည့္ခ်င္တဲ့စိတ္ေပၚတယ္။ ဒါေပမဲ့ တကယ္ေတာ့ဘယ္ေတာ့မွလုုပ္ျဖစ္မယ္လိုု ့မထင္သလိုု လုုပ္ရင္လည္း အဆင္ေျပမယ္မထင္ခဲ့ဘူး။ ရွင္ေလးလုုပ္ထားတာသိပ္လွျပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိတာ သိသာတယ္။ ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္။ ေတာ္လိုုက္တာ။ စားခ်င္လာျပန္ျပီ။ လုုပ္လည္းလုုပ္ၾကည့္ခ်င္လာတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
We had Ohnu Kauswe with this today!
It was most delicious ! Kauswe was good !
လျပည့္ရိပ္...ဒီတခါလာရင္လုပ္လာခဲ့မယ္ေနာ္။
ေကာင္းမြန္၀င္း။ ။ က်မလည္း ေခါက္ဆြဲဆိုၾကိဳက္တယ္။
အခုေတာ့ အဆင္ေျပသြားတယ္။
အိုင္အိုရာ။ ။ က်မလည္းတီဗီမွာေတြ ့တုန္းက ခက္မယ္ထင္ေနတာ။ အီတလီသူငယ္ခ်င္း ကလြယ္တယ္။
လုပ္ၾကည့္ပါလားဆိုတာနဲ ့ စမ္းၾကည့္လိုက္တာပါ။
Thanks Thomas... you will get more noodles dishes soon......<3
စားခ်င္စရာေလး။
က်မလည္းစမ္းဖူးတယ္။
ေခါက္ဆဲြမ်ဳိးစုံအေသႀကိဳက္။
ဆန္မႈန္႕နဲ႕လုပ္ရင္ မုန္႕တီဖတ္ေရာ ဆန္ျပားဖတ္ေရာ လုပ္လို႕ရမွာေပါ့ေနာ္။ ေပ်ာ္စရာၾကီး :)
မ,႐ွင္ေလး လုပ္ထားတာ ျမင္မွပဲ ေခါက္ဆြဲအစိုကို ေနာက္ဆံုး စားခဲ့တာ မမွတ္မိေလာက္ေအာင္ ၾကာေနၿပီလို႔ သတိထားမိေတာ့တယ္၊ ဓါတ္ပံုထဲမွာ ျမင္ရတာေတာင္ အေတာ္လတ္ဆတ္ပံုပဲ..။
It looks very nice Ma Shin Lay..
မီးမီး... ပို ့ေပးလိုက္မယ္။ တေန ့က Peter + Lia လာလည္ၾကတယ္။
ျမရြက္ေ၀။ ဆန္မႈန္ ့ကမေစးေတာ့ရပါ့မလားမသိဘူးေနာ္။
ကိုညီေရ... ေခါက္ဆြဲအစိုကို အရသာခံစားေနပါတယ္။
Evy... Thanks...
အမ ေတာ္လိုက္တာ။ ဂ်ံဳနယ္တာ အေတာ္ ပညာသားပါ မဲ႕ ပံုဘဲေနာ္ ။ :)
I like it too. Something like chinese mian_fan_kao..I learnt it from my mother-in-law. My daughter's favourite noodle :D
I like it too. Something like chinese mian_fan_kao..I learnt it from my mother-in-law. My daughter's favourite noodle :D
ေခါက္ဆြဲအစိုေလးေတြ မစားရတာ ၾကာဘီ .. ဆီခ်က္တုိ ့.. အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲတို ့လုပ္စားရရင္ေကာင္းမယ္ ..
ေခါက္ဆြဲ လာစားသြားတယ္။ :P
subuu, ညယံ၊ အလင္းစက္မ်ား ...
လာလည္ၿပီးအားေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
Khin win mar သူငယ္ခ်င္း ေက်းဇူးေနာ္။
ေတာ္ထွာ မရွင္ေလး..။
ေခါက္ဆြဲၾကိဳက္တယ္ ဆိုေပမဲ့ ကိူယ္တိုင္လုပ္စားဖိုူ႔ စိတ္မရွည္ဘူး။
မုန္႔တီဖတ္ဆိုတာက ဆန္ကိုေရစိမ္ၾကိတ္ျပီး အနွစ္ကိုအိတ္ၾကီးေတြထဲထည့္ျပီး အေလးေတြနဲ႔
ဖိျပီးမွ ရတဲ့မုန္႔နွစ္ကုိ အေပါက္ဇကာနဲ႔ စစ္ျပီး ေအာက္က ေရေႏြးပူအိုးထဲ ထည့္လုပ္ရတာမ်ိဳး မဟုတ္လား..။
သိလို႔ေတာ့ မဟုတ္..။
ငယ္ငယ္က မုန္႔တီဖိုေတြကုိ သြားေနက်မို႔
အဲ့လို ျမင္မိသလားလို႔...။
အဟိ
ေပါက္
အဲဒီေခါက္ဆြဲျဖတ္တဲ႔ စက္ကေလး သေဘာက်လိုက္တာ..
အေတာ္အသံုးတည္႔မယ္ေနာ္..
ေခါက္ဆြဲကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ရတာ ေပ်ာ္ဖို႕ေကာင္းတယ္။။
အရသာလဲ ဝယ္စားတာနဲ႔မတူေအာင္ ေကာင္းတာေနာ္...
မရွင္ေလးေရ...
အစ္မရဲ႕ စာေလးေတြကိုလာဖတ္တယ္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကြန္မန္႕ မေပးပဲ မေနႏိုင္ေတာ့ လို႕ေရးလိုက္မိတယ္...
သားသားေလးက ေခါက္ဆြဲဆို သိပ္ၾကိဳက္တာ ဘယ္လိုလုပ္ရမွန္းမသိတာ အစ္မရဲ႕ စာေလးေၾကာင့္ ၾကိဳးစားျပီး လုပ္ၾကည့္ေတာ့မယ္...ေက်းဇူးပါ အစ္မေရ...
ေပါက္... ေက်းဇူးပါ။ အိမ္မွာနန္းၾကီးဖတ္နဲ ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္ပါတယ္။ မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္ေတာ့ မလုပ္ျဖစ္ေသးပါဘူး။
ေခ်ာေရ ဒီေန ့လုပ္နည္းအသစ္ရလာတယ္။ ေနာက္ေန ့
လုပ္ၾကည့္မလို ့။ ေမ်ာက္အုန္းသီးရသလိုျဖစ္ေနတယ္။
ဟဲဟဲ။
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။Anonymous ေရ..
Post a Comment