Monday, 5 April 2010

အားလပ္ရက္


ေ႐ွ ့တပတ္ေတာ့ အလုပ္အားတယ္။

လုပ္ခ်င္တာေတြလုပ္ဖို ့စာရင္းေရးထားတယ္။

အလုပ္သြားရတဲ့ေန ့ဆို မနက္ ၅ နာရီ

ႏႈိးစက္ျမည္တာနဲ ့မထခ်င္လည္း ထရၿပီ။

မနက္စာ Porridge ကို မစားခ်င္လည္းစား။

စားခ်င္လည္းစား။တကယ္ေတာ့ မနက္စာကို ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္လို၊ မုန္ ့ဟင္းခါး

လို၊ ေခါက္ဆြဲသုပ္လို....ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလးစားခ်င္ေပမဲ့၊ အခ်ိန္က

မေပးႏိုင္တာရယ္၊ ဟင္းအနံ ့ေတြ ကိုယ္မွာစြဲေနတာရယ္ေၾကာင့္

စားခ်င္ေပမဲ့ .... လုပ္မစားျဖစ္ျပန္ဘူး။

အလုပ္သြားေတာ့ မနက္ ၇နာရီ ၄၅။ ရထားက ေနာက္က်တာ

မ်ားေတာ့စိတ္ေမာရတယ္။ ထိုင္စရာေနရာကေတာ့ဘယ္ေတာ့

မွမရပါဘူး။ (၁၀)မိနစ္ပဲဆိုေတာ့ ေတာ္ပါေသးရဲ ့။ ဘူတာမွာေတာ့

ေတြ ့ေနၾကမ်က္ႏွာေတြပဲ အျမဲတမ္းျမင္ေတြ ့ေနရေတာ့ အလြတ္ရေနၿပီ။

ေန ့လည္ ၁ နာရီခြဲဆို ပံုမွန္အားျဖင့္ အိမ္ျပန္ေရာက္တတ္တယ္။

ေရာက္တာနဲ ့ဟင္းခ်က္၊ ၂ နာရီခြဲ ေလာက္ဆို ထမင္းစားၾကတယ္။

စားေသာက္ၿပီးတာနဲ ့ Internet ထဲေရာက္တယ္။ Blog ေလွ်ာက္လည္၊

Post အသစ္ေတြဖတ္....ျပီးေတာ့မွ အိမ္မွာလုပ္စရာရွိတာဆက္လုပ္။

ဒီလိုနဲ ့တေန ့တေန ့ကုန္သြားလိုက္တာ။

အလုပ္ကမပင္ပန္းေပမဲ့ အားလပ္ရက္ေတာ့ေမွ်ာ္မိတယ္။ အလုပ္ပိတ္ေတာ့

အိပ္ခ်င္တဲ့အခ်ိန္အိပ္၊ ထခ်င္တဲ့အခ်ိန္ထ၊ စားခ်င္တာခ်က္စား၊ စမ္းခ်င္တဲ့

ဟင္းခ်က္နည္း၊မုန္ ့လုပ္နည္းေတြလုပ္.... ေပ်ာ္စရာႀကီး။

ဒါေပမဲ့ ၅ရက္ေလာက္ၾကာေတာ့လည္း အလုပ္ကိုလြမ္းျပန္ေရာ။

က်မတို ့က ေဆးခန္းပိတ္တဲ့ ရက္ေတြဆို နားခ်င္ခ်င္၊ မနားခ်င္ခ်င္ နားရတာ။

အခုအားလပ္ရက္မွာေတာ့ ဦးပဥၨင္း ၾကြရင္ လိုအပ္တာေတြျပင္ဆင္ရင္းနဲ ့

အခ်ိန္ကုန္သြားမွာပါ။ ဦးပဥၨင္း က (၃)ပတ္ ေနမွာဆိုေတာ့ အာရံု၊ေန ့ဆြမ္း၊

ဘာေတြခ်က္ရမလဲ ဆိုတာစဥ္းစားလိုက္၊ ေရခ်ထားလိုက၊္ ေစ်း၀ယ္ထြက္လိုက္နဲ ့ေပါ့။

အိမ္မွာက ပံုမွန္ဆိုရင္ ဟိုမေရာက္၊ဒီမေရာက္ ပံုနဲနဲေျပာင္းထားတဲ့ ဟင္းေတြခ်က္

တာမ်ားတယ္။ ခ်က္ရင္လည္း တစ္ခြက္၊ႏွစ္ခြက္ ပဲ။ အခု ဦးပဥၨင္း ဆြမ္းကပ္ဖို ့ဆို

ေတာ့ ဟင္းကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ စပ္ရေတာ့မယ္။ ျမန္မာဟင္းခ်က္ရေတာ့မယ္။

ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကုသိုလ္ေရဆိုေတာ့ ၀မ္းသာေနရတယ္။

သူငယ္ခ်င္းတို ့လည္း စိတ္ကူးရတဲ့ ေကာင္းႏိုးရာရာ ဟင္းစပ္ေလးမ်ား

အၾကံရရင္ မွ်ေ၀ေပးၾကပါအံုးေနာ္။

13 comments:

စူးႏြယ္ေလး said...

မ႐ွင္ေလးေရ....တူေနၿပီ...ဒီေန႔Sauerampfer ကို၀က္သားနဲ႔ခ်က္ ထားတယ္.. ဒီတခါမငန္ဘူး..အရင္က တအားငန္သလားလို႔...မနက္ျဖန္မွပို႔စ္တင္မလို႔

စူးႏြယ္ေလး said...

ဆူကီနီနဲ႔ၾကက္သားသျပြန္းဟင္း၊ ငါးနီတူနဲ႔င႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ Kidneybohnen ဗူးေဖာက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ဆီစိမ္းနဲ႔သုပ္...
ဟီး....ေကာင္းမေကာင္းေတာ႔မသိဘူး..အဲဒီဟငး္စပ္ ခ်က္စားထားလို႔ေျပာၾကည့္တာ

ဇြန္မိုးစက္ said...

ပုံထဲက အ႐ုပ္ေလးေတြက ခ်စ္ဖုိ႔ေကာင္းလုိက္တာ။ ဘယ္က၀ယ္တာလဲဟင္။

အစ္မရွင္ေလး ကုသုိလ္ေတြ အမ်ားႀကီးရေတာ့မွာ ေကာင္းလုိက္တာ။ း)

Shinlay said...

စူးႏြယ္ေလး... ဟင္းစပ္ေလးကို မွတ္ထားတယ္။
မနက္ျဖန္ွတင္မဲ့ ပို႔စ္ ကို ေမွ်ာ္ေနမယ္။

ဇြန္မိုးစက္.. ရန္ကုန္က ၀ယ္လာတာ။ ထရိတ္ဒါး က၀ယ္လာတာ။ ျပင္သစ္ ကလာျပီ ျမန္မာလူမႈ၀န္ထမ္း
ဌာနနဲ ့ေပါင္းလုပ္တာထင္တယ္။
တျခား ျမန္မာဓေလ့ပံုေတြအမ်ားႀကီးပဲ။

rose of sharon said...

ခ်က္ခ်င္တာခ်က္ပါေနာ္... ၿပီးရင္ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီးတင္ေပးပါ...

rose of sharon said...

ခ်က္ခ်င္တာခ်က္ပါေနာ္... ၿပီးရင္ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီးတင္ေပးပါ...

PAUK said...

က်ေနာ္ကေတာ့..စိတ္ကူးတည့္ရာခ်က္လိုက္တာမ်ားပါတယ္။။
မရွင္ေလးခ်က္ျဖစ္တာ..တင္ပါအုန္း.။။

မီးမီး said...

၁.ဘူးသီးခ်ဥ္ရည္ႀကက္သားအာလူး ငပိေထာင္း
၂.ငါးဖယ္ေၾကာ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ သခြါးသီးတို့စာရာ
ပဲဟင္းရည္
၃.မ်စ္နဲ့spinazieအရြက္ ပုဇြန္ေၿခာက္ အခ်ဥ္ရည္ဟင္း ငါးကုန္းေပါင္းအခ်ိဳေႀကာ္ (အာလူး ေက်ာ္ႀကြပ္ႀကြပ္ေႀကာ္ အထုပ္)
၄.မ်ူစ္၊ငါးတစ္ေကာင္၊စပါးလင္(ငါးေခါင္းဟင္းရည္)
က်က္သားရိုစ္ baby carrot အစိမ္းတို့စာရာ
ဟီး....က်မလာခ်က္ေပးမယ္ေလ..စားခ်င္တာေတြေလ

Shinlay said...

စူးႏြယ္ေလး၊ဇြန္မိုးစက္၊Rose, Pauk နဲ ့ mee
ေက်းဇူးပါ။
မီေရ..မွတ္ထားတယ္။ လာခဲ့ပါလား။

su said...

ျကက္သားနဲနံနံပင္ဆီျပန္ဟင္း၊
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းေျကာ္စပ္စပ္၊အစိမ္းေျကာ္၊ မိွဳေျခာက္ျကာဆံဟင္းခါး၊တိဳ့စရာ။စားခ်င္တာေျပာျကည့္တာ
ဟိဟိ...

Shinlay said...

Su...ေက်းဇူးေနာ္။ စာရင္းထဲေရးထားလိုက္ၿပီ။။

su said...

Sauerampferကိုဘာလဲလို့internet မွာရွာႀကည့္တာ ခ်င္ေပါင္ရြက္အစားထိုးမို့လား၊ စုဆီမွာ ခ်င္ေပါင္ေႀကာ္(အသင့္စား)ရွိတယ္၊ၿမန္မာသူငယ္ခ်င္းၿပန္
လာတုန္းကရတာ၊စုမစားဘူးေကာင္းေအာင္မခ်က္တက္လို့
လက္ဖက္ေတြလဲရွိတယ္၊အမအသံုးဝင္ရင္ပို့ေပးခ်င္တယ္....

Shinlay said...

ေက်းဖူးပါစုရယ္။ စုသူငယ္ခ်င္းေတြလာရင္ အတူတူ
ခ်က္စားၾကဖို ့ထားပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္က အမလည္းသိပ္
အႀကိဳက္ၾကီးမဟုတ္ပါဘူး။ လက္ဖက္ကေတာ့
အမနဲ ့မတည့္တာနဲ ့ႀကိဳက္ေပမဲ့ မစားရဘူး။