Sunday 25 July 2010

ေပ်ာ္စရာေကာင္းတဲ့ ေန ့


မေန ့ကက်မတို ့ Frankfurt ကိုေရာက္ပါတယ္။ အႏွစ္ (၂၀)နီးပါးကြဲေနတဲ့
သူငယ္ခ်င္းကို သြားေတြ ့တာပါ။ က်မတို ့တကၠသိုလ္တေလွ်ာက္ အတူတူ
ေက်ာင္းတက္ခဲ့ၾကတာေပါ့။ သူဒီမွာရွိေနတယ္ဆိုတာၾကားေပမဲ့ အဆက္အသြယ္
မရခဲ့ဘူး။ တေလာတုန္းကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ဆီက Email လိပ္စာေလး
ရတာနဲ ့ က်မတို ့အဆက္အသြယ္ရခဲ့ၾကတာပါ။
သူ ့ဆီသြားရမယ္ဆိုေတာ့ စိတ္လႈပ္ရွားမိတယ္။သူငယ္ခ်င္းက မေျပာင္းလဲဘူး။ အရင္တုန္းကလိုပဲ။ သူက အခု ၄ ႏွစ္ခြဲ အရြယ္ သမီးေလး
တေယာက္ရေနၿပီ။ ခ်စ္စရာေလး။က်မတို ့စကားေတြအမ်ားၾကီးေျပာျဖစ္ၾကပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းျပင္ဆင္ထားတဲ့ ၾကာဖံေၾကာ္ကို ၾကိဳက္ၾကိဳက္နဲ ့ အမ်ားၾကီးစားခဲ့ပါတယ္။

အျပန္ၾကေတာ့ ေနာက္သူငယ္ခ်င္းမိသားစုနဲ ့ဘူတာမွာထပ္ခ်ိန္းၿပီး စကားေတြေျပာၾကျပန္
တယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့ျပန္ေတြ ့ခြင့္ရတာကိုက ေပ်ာ္စရာတခုပါ။

ဒီေန ့ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေပးလိုက္တဲ ့ကန္ဇြန္းရိုးနီေလးကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ဒီမွာမစားရတာၾကာျပီျဖစ္တဲ့ ကန္ဇြန္းရိုးနီခ်ဥ္ရည္ ကထမင္းတကယ္မိန္ေစပါတယ္။
ငပိရည္၊တို ့စရာရယ္၊ ငါးဟင္းရယ္.....စိတ္ထဲ ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ေနသလိုပါပဲ။

ေနာက္သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ေပးလိုက္တဲ့ သူကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတဲ့ ရွမ္းခ်ဥ္ နဲ ့
ဆန္ခ်ိဳ လုပ္ဖို ့အမႈန္ ့ေတာ့ မသံုးရေသးဘူး။

သူငယ္ခ်င္းတို ့ေရ ...ေပ်ာ္စရာေကာင္းတဲ့ ေန ့အတြက္ရယ္၊ အရသာရွိတဲ့
ထမင္း၀ိုင္းအတြက္ရယ္၊ အားလံုး အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေနာက္တၾကိမ္ တေနရာရာမွာ ျပန္ဆံုၾကေသးတာေပါ့။

7 comments:

မီးမီး said...

ကိုယ္တို့ဆီမွာေတြ့၇ေတာ့မယ္ေနာ္..
ရွမ္းစာနဲ့ေကြ်းမယ္ေနာ္..

Anonymous said...

သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ ေတြ႕ရတာ ေပ်ာ္စရာပါပဲ၊
ေက်ာင္းတုန္းက သူငယ္ခ်င္းဆိုေတာ့ ခံစားခ်က္ျခင္းတူၾကတာကိုး။

စူးနွယ်လေး said...

မ႐ွင္ေလးနဲ႔ဆီ ထမင္းလာစားတယ္..ဒီေန႔ဘာမွမခ်က္ဘူး..မေန႔ကအက်န္နဲ႔စားတယ္...ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ ထားတာစားခ်င္စရာ....ကန္စြန္း႐ိုးနီက ငပိရည္နဲ႔တို႔စားလည္းေကာင္းတယ္ေနာ္..
ဘာငါးခ်က္တာလဲဟင္

Shinlay said...

မီးမီး..ရွမ္းစာစားဖို ့အခုထဲကပါးစပ္ျပင္ထားတယ္ေနာ္။
အျပံဳးပန္း၊ညီမေျပာသလို အေၾကာင္းသိေတြဆိုေတာ့ ပြင့္ပြင့္လင္လင္ နဲ ့ရင္းရင္း ႏွီးႏွီးရွိပါတယ္။
စူးႏြယ္..ေက်းဇူးပါ။ ငါးကေတာ့ Pangasius Filet
နဲ ့ခ်က္ထားတာပါ။
ကန္ဇြန္းရ္ုးနီ တ၀က္ကို တို ့စားဖို ့ခ်န္ထားတယ္။
အစိမ္းတို ့လည္းေကာင္း၊မက်ီးသီးနဲ ့ျပဳပ္ျပီး တို ့စရာလုပ္ရင္လုပ္၊ သနပ္ လို သုပ္စား လည္း ေကာင္းတယ္။ အဆိပ္အေတာက္ကင္း ေစတယ္လို ့့အဖြားကေျပာဖူးတယ္။ အဖြားက
ဲျခံထဲမွာ စိုက္ထားေလ့ရွိတယ္။။။ လြမ္းမိပါတယ္။

ဇြန္မိုးစက္ said...

ဇြန္လည္း ကန္စြန္း႐ုိးနီခ်ဥ္ရည္ သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ဒီမွာေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္စားခ်င္ရင္ မားကတ္မွာ အလြယ္တကူရတဲ့ ႐ိုး႐ုိးကန္စြန္းကုိပဲ ခ်က္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ ငါးဟင္းမစားျဖစ္တာၾကာၿပီ။ အစ္မရွင္ေလးရဲ႕ငါးဟင္းၾကည့္ၿပီး စားခ်င္သြားတယ္။ း)

khin oo may said...

သူကဘယ္ကရတာလဲ ကန္စြနး္ရြက္.

ျမစ္ေခ်သူ said...

အစ္မရ ငါးဟင္းေလးကစားခ်င္စရာပဲ
ခ်က္နည္းေလးေျပာျပေပးေနာ္
ခ်က္စားမယ္။ ဒီ ကစြန္းရိုးနီေတြကေတာ့ ေပါတယ္ တစ္ခါမွ ခ်က္မစားဖူးဘူး။