Sunday 31 January 2010

က်မ နဲ ့ အိႏၵိယ အစားအစာ

ျမန္မာျပည္မွာတုန္ကေတာ့ အိႏၵိယ အစားအစာေတြနဲ ့သိပ္ရင္းႏွီးမႈ မရွိခဲ့ပါဘူး။

အိမ္ရွင္မျဖစ္လာေတာ့ သူႀကိဳက္တတ္တာေလးေတြပါ ႀကိဳးစားခ်က္ရတာေပါ့။

Thomas က အိႏၵိယ မွာေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာေနဖူးေတာ့ အိႏၵိယ အစားအစာဆို

သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ က်မကအိႏၵိယ အစားအစာဆိုတာ ဆိုင္မွာသာ၀ယ္စားဖူးတာ။

မဆလာနံ ့ကိုသိပ္မႀကိဳကိလွဘူး။ ဒီေရာက္ေတာ့ ၀ယ္စားလို ့မရေတာ့ကိုယ္တိုင္

ပဲလက္စြမ္းျပရတယ္။


ပူရီ၊ ခ်ာပါတီ၊ ပလာတာ၊ဆမူဆာ၊ ဒန္ေပါက္ စတာေတြႀကိဳးစားသင္ရတယ္။

ဟင္းခ်က္တာကေတာ့ ခပ္ျမန္ျမန္ျဖစ္သြားေပမဲ့၊ ပူရီ၊ ခ်ာပါတီ၊ ပလာတာ

စတာေတြကေတာ့ ေတာ္ေတာ္က်င့္ယူရတယ္။ ခက္တာက က်မကို

လက္ေတြျပေပးမယ့္သူ မရွိတာပဲ။ တခါေလာက္ျမင္လိုက္ရင္ေတာ့ လိုက္လုပ္

ၾကည့္ရင္ အဆင္ေျပတာမ်ားပါတယ္။ က်မက ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ေတြမွာ

ေရးထားတဲ ့ အတိုင္း မွန္းလုပ္ေနရတာ။


Chai လို ့ေခၚတဲ့ အိႏၵိယ လက္ဖက္ရည္။ မဆလာနံ ့ထြက္ေနတဲ့ လက္ဖက္ရည္

ကို က်မ မႀကိဳက္ေပမဲ့ သူ ့အတြက္ႀကိဳးစားလုပ္ေပးပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ Black Tea

ကိုႏွပ္ၿပီး ေရာထားတဲ့ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲ ့ထပ္ၿပီးႏွပ္တာပါ။ အိႏၵိယ ေရာက္ေတာ့

ေသာက္ၾကည့္တယ္။ က်မ ေဖ်ာ္တာေလာက္ အနံ ့မျပင္းဘူး။ ပိုေကာင္းတယ္။

အိႏၵိယ ကေန Chai Tea အတြက္ Mastea ဆိုတဲ့ ေရာၿပီးသား၀ယ္လာတယ္။

လက္ဖက္ေျခာက္၊ ဖာလာေစ့၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ေလးညွင္း ေတြေရာထားတာ။

က်မေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး။


တေလာက အိႏၵိယ ကိုေရာက္ေတာ့ သူတို ့လုပ္တဲ့ နည္းေလးေတြ ၾကည့္ထား၊

မွတ္ထားရတယ္။ အရသာကိုလည္း ျမည္းစမ္းၾကည့္ခဲ့တယ္။ မေန ့ကေတာ့

Youtube ကေပလာတာလုပ္နည္းေလးေတြ ေတြ ့တာနဲ ့ ပလာတာလုပ္ျဖစ္တယ္။

မနက္စာ ကို ပလာတာ (အထပ္ ၁၀၀) စမ္းလုပ္တယ္။ တစ္ခုထဲပါ။

က်မက ဆီထဲ့တာနည္းသြားတယ္။ ေနာက္တခါမွ ၾကက္သားပလာတာလုပ္စား

ေတာ့မယ္။



ေန ့လည္စာကိုေတာ့ အာလူးပလာတာလုပ္တယ္။

အာလူးအစာထဲမွာအစပ္နဲ ့၊ ဆားနဲနဲေပါ့သြားတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့ဆိုပိုေကာင္းတယ္။ အိမ္မွာ ဒန္ခ်ဥ္၀ယ္ထား

တာမရွိလို ့၊ ပဲဟင္းနဲ ့ပဲစားလိုက္ရတယ္။

ေနာက္တခါ ပိုေကာင္းမွာပါ။

ပူရီလုပ္နည္းေတာ့ဒီမွာၾကည့္လို ့ရပါတယ္။





10 comments:

စူးနွယ်လေး said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္ Chai Tea ေတာ႔မေသာက္တတ္ဘူး.
ပလာတာ ခ်ပါတီ ပူရီတို႔ေတာ႔ႀကိဳက္တယ္...ပလာတာလုပ္စမ္းၾကည့္ဦးမယ္..ျဖစ္ရင္ေတာ႔ေကာင္းမွာ..

Shinlay said...

စူးႏြယ္ေလးေရ စမ္းလုပ္ၾကည့္ အဆင္ေျပတယ္။

Evy said...

မရွင္ေလးေရ ပူရီလုပ္နည္းတင္ပါဦး။ ပူရီအရမ္းၾကိဳက္တယ္။

PAUK said...

က်ေနာ္လည္း..
မဆလာနံ႔မၾကိဳက္တတ္ဘူး...
လက္ဖက္ရည္ မေသာက္တတ္ဘူး..
ဒန္ေပါက္မစားရလည္း ဘာမွ မျဖစ္ဘူး။။
တိုရွည္ေတာ့ ျမန္မာျပန္တိုင္း ဝယ္စားျဖစ္တယ္။။
ခ်န္းက ဒန္ေပါက္လည္း ၾကိဳက္..
လက္ဖက္ရည္လည္းေသာက္...
မဆလာနံ႔ပါတဲ့ ခ်က္ဟင္းေတြလည္းၾကိဳက္ဆိုေတာ့
သူ႔အတြက္ လုပ္ေပးျဖစ္တာမ်ားတယ္။။

ThuHninSee said...

ကၽြန္မေတာ႔ မဆလာအရမ္းႀကိုက္တယ္။ အရင္ဘ၀က အဲဒီနယ္ကေနမ်ားလာတာလားမသိဘူးအဟီး။ ၾက္ဥေၾကာ္ရင္ေတာင္ ကိုယ္တစ္ေယာက္တည္း စားဖို႔ အတြက္ဆို စိတ္ကူးေပါက္ရင္ မဆလာျဖဴးခ်င္ျဖဴးတာ။ မုံလယ္ဆရာေတာ္ဘုရားႀကီးဆို chaiလိုမ်ိဳး လက္ဖက္ေျခာက္မဟုတ္ပဲ ေရေႏြးထဲ ဟင္းခ်က္တဲ႔ မဆလာခတ္ေသာက္တာ။ ဆရာေတာ္က ဂန္႔ေဂါကဆိုေတာ႔ အိႏၵိယနဲ႔ႏီးလို႔ထင္တယ္။

စႏၵကူး said...

အႏၵိယအစားစာေတာ့ ကူးလဲ ၾကိဳက္တယ္...
ျမန္မာအစားစာပီးရင္ ဒုတိယေရြးရမယ္ဆို ကုလားစာဘဲ.. း)

ဇြန္မိုးစက္ said...

အိႏၵိယစာႀကိဳက္တယ္။ တုိရွည္၊ ပူရီ၊ ပလာတာ၊ ကီးမား၊ ဒန္ေပါက္၊ ခ်ပါတီ ... အကုန္ႀကိဳက္တယ္။ ကုိယ္တုိင္သိပ္မလုပ္တတ္ေပမယ့္ အိမ္ေအာက္မွာ ဆုိင္ရွိေတာ့ စေန၊ တနဂၤေႏြရုံးပိတ္ရက္ဆုိ ေအာက္ထပ္ဆင္းၿပီး လက္ဖက္ရည္ေသာက္ရင္း မနက္စာစားျဖစ္တယ္။ း)

(စကၤာပူမွာ ေသာက္ဖူးသမွ် လက္ဖက္ရည္ဆုိင္ေတြထဲမွာ အိမ္ေအာက္က အိႏၵိယဆုိင္ကလက္ရာ အေကာင္းဆုံးပဲ)

Shinlay said...

Evy ေရ ပူရီလုပ္နည္းတင္ထားတယ္။ ေပါက္ေရ ကိုယ္ လုပ္ေပးတာသူမ်ားႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ ၀မ္းသာရတာပဲေနာ္။
သုႏွင္းဆီ၊ ကူးနဲ ့ဇြန္မိုးစက္တုိ ့လာလည္တာ ေက်းဖူးတင္ ပါတယ္။ စကၤာပူကိုႀကံဳမွ လက္ဖက္ရည္
ဆိုင္လာထိုင္မယ္ေနာ္။

လုလု said...

မမရွင္ေလးေရ ႕ ႕ ႕
အိႏၵိယအစားအစာကုိ ၾကိဳက္ေပမယ့္ အထပ္ထပ္ မစားႏုိင္ဘူး။
မာဆလာနံ႕ဆုိရင္ စားျပီးရင္ ခဏခဏ ေလခ်ဥ္တက္ေစသလုိပဲ ခံစားမိတယ္။
ဂ်ဳံနဲ႕လုပ္တဲ့မုန္႕ေတြကုိလည္း သိပ္မစားတတ္ေပမယ့္ တစ္ခါတေလ သိပ္ျပီး ေတာင့္တလာရင္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္။
ပူရီကုိေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။
မမရွင္ေလးက သိပ္ေတာ္တာပဲ။ ေနာက္တစ္ခါလာရင္ မုန္႕အတူလုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။

Shinlay said...

လုေရ... ၾသဂုတ္လလာျဖစ္မယ္။ Thomas ပါပါမယ္။
ေတြ ့ၾက၊စားၾကမယ္ေလ။