Sunday, 14 February 2010
cheese fondue
အရက္မပါပဲ လုပ္တဲ့ cheese fondue လုပ္နည္းေတြ ့တာနဲ ့စမ္းလုပ္
ၾကည့္တာပါ။ ၂ ေယာက္စာ အခ်ိဳးခ်ၿပီး လုပ္လိုက္ရပါတယ္။
Thomas ကေတာ့ Buttermilk နဲနဲမ်ားသြားတယ္လို ့ေျပာပါတယ္။
cheese fondue for 6 people
400g Emmentaler Cheese
400g Gruyere Cheese
500 ml Buttermilk
200g Frischkäse (Fresh Cheese)
1 Clove of Garlic
2 EL Speisestärke (Cornstarch)
Salt and pepper
Muskat(Nutmeg) powder
2 Baguette (ေသးေသးလွီးထားပါ)
2 EL Speisestärke ကို Buttermilk နဲနဲနဲ ့ေဖ်ာ္ထားပါ။
Buttermilk ကို မီးေအးေအးနဲ ့ႀကိဳပါ။ Frischkäse ထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာထည့္ပါ။ cheese ေတြကို တေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ပါ။
အဆက္မျပတ္ေမႊေနပါ။ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ Speisestärke ကိုထည့္ပါ။
ေမႊေနပါ။ ဆား၊ င႐ုပ္ေကာင္း၊ ဇာလိပ္ဖို သီး အမႈန္ ့နဲနဲစီထည့္ပါ။
လိုခ်င္တဲ့ အျပစ္ အက်ဲရရင္ စားလို ့ရပါၿပီ။
လွီးထားတဲ့ Baguette ေလးေတြနဲ ့တို ့စားလို ့ရပါၿပီ။
သူငယ္ခ်င္းေတြစုၿပီး စကားတေျပာေျပာနဲ ့ စားရင္ ေပ်ာ္စရာေကာင္း
ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Käsefondue စားမယ္...:)
မမရွင္ေလး
ရွိေသးရင္ နည္းနည္းေကၽြးပါ
gut gemacht, mein Freund
Post a Comment