Friday, 25 February 2011
Thanks Evy....
တေန ့က EVY ရဲ ့ ဘေလာ့မွာ ေတြ ့လိုက္ရတဲ ့ တို ့ဖူးအခ်ိဳပြဲလုပ္နည္းေလးပါ။
တခါကရန္ကုန္က သူငယ္ခ်င္းမယုရဲ ့ေကာင္းမႈေၾကာင့္ တရုပ္တန္းမွာ
စားဖူးခဲ့ပါတယ္။ ဘယ္လိုေခၚမွန္းလည္းမသိခဲ့ရဘူး။
EVY ေရးလိုက္ေတာ့ စားဖူးခဲ့တာေလးကိုသတိျပန္ရသြားတယ္။
အဲ့ဒီတုန္းက စားလို ့ေကာင္းတယ္ဆိုတာအမွတ္ရသြားတယ္။
ဒါနဲ ့လုပ္မယ္လို ့ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။
ေနာက္တခုကေတာ့ Tofu Day လုပ္ခ်င္ေနတဲ့စိတ္ကူးလည္းရွိေတာ့
အခ်ိဳပြဲ အတြက္ပိုအဆင္ေျပသြားပါတယ္။
မေန ့ကေတာ့စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါတယ္။ လုပ္နည္းကေတာ့ EVY ရဲ ့
http://evy-foodlover.blogspot.com မွာရွိပါတဲ့
တို ့ဖူးအခ်ိဳပြဲလုပ္နည္းေလးပါ။
က်မကေတာ့ၾကိဳက္ပါတယ္။ ၂ေယာက္စာစမ္းလုပ္ၾကည့္ပါတယ္။
ကိုေသာမတ္စ္ကေတာ့ မၾကိဳက္ဘူးလို ့ေျပာတာနဲ ့ က်မပဲ တ၀ၾကီး
စားလိုက္ ပါတယ္။ ဒီေန ့ေတာင္ထပ္လုပ္ထားပါေသးတယ္။
သူငယ္ခ်င္းတို ့လမ္းၾကံဳရင္၀င္လာခဲ့ပါေနာ္။ အတူတူစားၾကတာေပါ့။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
လာလည္ခ်င္တယ္...ဒါေပမယ္႔လည္းေလ..... မအားဘူး ... အစ္မေရ .... ;(
စိတ္ဝင္စားတယ္၊ ဒါေပမယ့္ က်ေနာ့္ဆီကေနဆို ၅ နာရီ ေလာက္ ရထားစီးရမယ္ ထင္တယ္။
စမ္းၾကည့္ဖို႔စဥ္းစားထားတဲ႔အထဲ ဒါလည္းပါတယ္။
စူးႏြယ္ေလး
အမဆီက ဖတ္ရမွပဲ
ေတာင္ၾကီး ျပန္ရင္
စားရမယ့္ စာရင္းထဲမွာ ဒါလဲ ပါရမယ္ ဆိုတာ
အမွတ္ရသြားၿပီ၊
အၿပံဳးပန္း
မမရွင္ေလးေရ ဒီပို႔စ္မွာပဲ တစ္ခါၿပန္စားသြားၿပီ။ အဆင္ေၿပၿပီး ၾကိဳက္တာသိရလုိ႔ အရမ္း၀မ္းသာပါတယ္ :-)
ကခ်င္မွာေတာ႕ အခ်ိဳနဲ႔အျပင္ ဆီတုိဖူးကိုခ်က္ျပီး ထန္းညက္ရည္အစား ေလာင္းခ်ျပီး အစပ္အေနနဲ႕ စားၾကတယ္
၂မ်ိဳးလံုးကိုတြဲေရာင္းၾကတယ္
၂မ်ိဳးလံုးလည္း ၾကိဳက္တယ္ မရွင္ေလး လုပ္ထားတာလည္း စားခ်င္စဖြယ္ေလး ခ်စ္ဖို႕ေတာင္ ေကာင္းေသးေတာ႕
မစားဖူးဘူးေတာ႔... ၿမည္းၾကည္႔ခ်င္တယ္...
ဒီ့မွာေတာ့ သုပ္ဟြား(豆花)လို႔ေခၚတယ္။(မန္ဒရင္းလိုေပါ့)
က်ေနာ္တို႔ အရပ္စကားအေနနဲ႔က်
豆腐腦 တိုဖူးေနာက္လို႔ေခၚပါတယ္။။
ဇာတိျမိဳ႔မွာဆိုရင္ အထမ္းေလးနဲ႔ ထမ္းလာေရာင္းပါတယ္။
သကာရည္ေလးေလာင္းေပးတယ္။
အခုေနတဲ့နိုင္ငံမွာက်ေတာ့ လမ္းေဘးကအစ..ဆိုင္အၾကီးၾကီးထိရွိတယ္..။ ၇-၁၁မွာလည္းရတယ္..။
ဒီကေတာ့ ေျမပဲျပဳပ္နဲ႔ တြဲစားတာလဲရွိတယ္..။ပဲနီေစ့ျပဳပ္ျပီး
တြဲစားတာလည္းရွိ..။
ေဆာင္းဆို အပူစားေလ့ရွိျပီး ေႏြေပါက္ရင္ အေအးလုပ္စားၾကတယ္..။
ေပါက္
လာလည္ၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ား ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ တို ့ဟူး အေၾကာင္း ဗဟုသုတ ထပ္ေပးသြား တဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုလည္း အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
တိုဖူးကို ကၽြန္မအိမ္မွာေတာ႔ တစ္ပါတ္မွာ ၃ရက္ေလာက္စားျဖစ္တယ္။
တိုဖူးမ်ိဳးစုံျပီး က်မၼာေရးအတြက္ေကာင္းေတာ႔လည္း စားျဖစ္သြားတာပါ။
ထန္းလ်က္ရည္နဲ႔ တစ္ခါမွမစားဖူးေသးဘူး။
ဒီတစ္ခါ စားႀကည္႔ရဦးမယ္။
ညႊန္ေပးထားတဲ႔ evyကိုလည္းသြားႀကည္႔လိုက္ေသးတယ္။ နည္းေတြရလာခဲ႔တယ္။
အစ္မရွင္ေလးေရ...တေလာက လင့္ခ္ေတြျဖဳတ္ထားမိလုိ႔ မေရာက္ျဖစ္ဘူး။ ခုမွစာေၾကြးေတြလာရွင္းသြားတယ္။
တုိ႔ဖူးအခ်ိဳပြဲကုိ မစားဖူးေသးဘူး။ ဇြန္က တုိ႔ဖူးကုိဟင္းခ်က္ရင္ မႀကိဳက္ေပမယ့္ အဲလုိအခ်ိဳပြဲဆုိရင္ေတာ့ စိတ္၀င္တစားနဲ႔ ျမည္းၾကည့္ခ်င္တယ္။
တို႕ဖူးေလး နည္းနည္း ျမည္းသြားတယ္ အစ္မေရ... ဆိမ့္ဆိမ့္ခ်ိဴခ်ိဴေလးပါလား..
မရွင္ေလး
တို႔ဖူးေလး စားခ်င္တယ္။ အဲ့လို တို႔ဖူးကိုလည္း ၾကိဳက္တယ္..။ ေနာက္ျပီး ဟုိလို တို႔ဖူးသုပ္စားတဲ့တို႔ဖူးလည္း ၾကိဳက္တယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔တူတယ္။ တုိ႔ဟူးစားရင္ အၿမဲ..အသားလွတယ္တဲ႔။
မရွင္ေလးလဲ အခ်က္အၿပဳတ္ အေတာ္၀ါသနာပါသေနာ္။ ဘေလာ႔ဂ္ေလးေရးမွ ၀ါသနာတူသူေတြ ေတြ႔ရတာ ငါလိုလူသား အမ်ားၾကီးပါလားလို႔ အားတက္ရပါတယ္။ တို႔ဟူးအခ်ိဳပဲြ စလံုးမွာစားဖူးသလိုပဲ။ ဒီမွာေတာ႔ လုပ္ၿပီးသား စားရတာပိုလြယ္တယ္။ မရွင္ေလးလုပ္ထားတာ စားခ်င္စဖြယ္ပဲ။
ေကာင္းမြန္၀င္း ..ဟူတ္ပါတယ္။ တို ့ဟူးကိုက်မလည္းၾကိဳက္တယ္။ မၾကာခဏ စားျဖစ္ပါတယ္။
ဇြန္..သူကေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးပါ။ စမ္းစားၾကည့္ေလ။
မိုးစက္.. ေနာက္မွလုပ္ေကၽြးပါမယ္။
လသာည ..တို႔ဖူးသုပ္ ကို ေရွာက္ရြက္ေလးနဲ့ စားလိုက္ခ်င္တယ္။
သုႏွင္းဆီ..လွေနတာေတာ့ေသခ်ာတယ္။။။ :)
မဆြိေရ ခ်က္ျပဳတ္တာထက္ စားရတာပို၀ါသနာပါပါတယ္။
စားခ်င္ေတာ့လည္းခ်က္ရျပဳတ္ရေတာ့တာေပါ့။
အဆင္သင့္၀ားလို ့ရရင္ေတာ့.....မခ်က္ခ်င္ပါဘူး..
Post a Comment