Saturday, 26 March 2011

ကိတ္မုန္ ့ဖုတ္ျဖစ္တယ္ (Italienischer Haselnusskuchen )



ဒီမုန္ ့ဖုတ္နည္းကိုရထားတာ ၾကာပါၿပီ။ မအားတာရယ္၊စားမယ့္သူမရွိတာရယ္
ေၾကာင့္မလုပ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဒီေန ့ေတာ့ဧည့္သည္ဖိတ္ထားတာနဲ ့လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ဧည့္သည္ေတြကို ေန ့လည္စာ အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲေကၽြးပါတယ္။
စားေသာက္ၿပီးခဏေနေတာ့ ကိတ္မုန္ ့နဲ ့လက္ဖက္ရည္၊ေကာ္ဖီေပါ့။
က်မကိတ္မုန္ ့ေလးကို သူတို ့အၾကိဳက္ေတြ ့ၾကတယ္။ လုပ္နည္းပါတခါတဲ
ေတာင္းသြားပါတယ္။
လုပ္ရတာလည္းလြယ္၊ေကာင္းလည္းေကာင္းတဲ့ ကိတ္ပါ။
သူငယ္ခ်င္းတို ့စမ္းလုပ္ၾကည့္ဖို ့ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။


Italienischer Haselnusskuchen (Torta di Nicciole)

125 g ၾကိတ္ထားတဲ ့ hazel nut

100 g ေထာပတ္ ေပ်ာ့

70 g သၾကား (မုန္ ့ႏွစ္အတြက္) und 55 g သၾကား ( ၾကက္ဥအကာေခါက္တဲ့အခါထဲ့ဖို ့)

4 ၾကက္ဥ (အလံုၾကီး) (ၾကက္ဥကို အကာနဲ ့အႏွစ္ခြဲထားပါ။)

2 Tablespoon ဇကာခ်ထားတဲ့ ဂ်ံဳမႈန္ ့

125 g Ricotta

2 Tea spoon ျခစ္တားတဲ့ သံပုရာအခြံ

2-3 Table spoons apricot jam (ေရ လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု တ၀က္ခန္ ့နဲ ့ေရာေမႊထားပါ။)

50 g dark chocolate

Oven ကို ၂၀၀ဒီဂရီ ၾကိဳၿပီးအပူေပးထားပါ။

ေထာပတ္ေပ်ာ့ကို သၾကား ရ၀ ဂရမ္ရယ္ ၾကက္ဥ ၄လံုးရဲ ့အႏွစ္ ရယ္ကို

ေရာၿပီးစက္နဲ ့ေမႊပါ။

ခရမ္ျဖစ္လာတဲ့အထိေမႊပါ။ ၿပီးရင္ ဇကာခ်ထားတဲ့ဂ်ံဳမႈန္ ့ထဲ့ေမႊပါ။

ဇလံုတခုထဲမွာ Ricotta ထဲ့ပါ။ Hazel nut အမႈန္ ့ကိုထဲ့ပါ။ ျခစ္ထာတဲ့ သံပုရာခြံထဲ့ၿပီး

ဇြန္းနဲ ့ေမႊပါ။ ၿပီးရင္ၾကက္ဥအႏွစ္အေရာထဲထည့္ပါ။

ၾကက္ဥ အကာကို သၾကား၅၅ ဂရမ္နဲ ့ေရာၿပီး စက္နဲ ့ပြတက္လာတဲ့အထိေမႊပါ။

ၿပီးရင္ မုန္ ့ႏွစ္အေရာထဲထဲ ့အထက္ေအာက္သမေအာင္ဇြန္း နဲ ့ေျဖးေျဖး

ေရာေပးပါ။

မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ခြက္ 25 cm အ၀ိုင္း ကိုေထာပတ္သုပ္ပါ။ ၾကိဳအပူေပးထားတဲ့

Oven ထဲကို ထဲ့ပါ။ ၂၀၀ ဒီဂရီနဲ ့ အလယ္အဆင့္မွာထားၿပီး မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့

ဖုတ္ပါ။

က်က္ရင္ မုန္ ့ကို အေအးခံပါ။ အနည္းငယ္ေအးလာရင္ မုန္ ့ဖုတ္ခြက္ထဲကထုတ္ပါ။

လံုး၀ေအးသြားရင္ apricot Jam ကို ကိတ္မုန္ ့အေပၚနဲ ့ေဘးေတြကို သုပ္ေပးပါ။

ေခ်ာကလက္ကို ျခစ္ၿပီးအေပၚက ျဖဴးလိုက္ပါ။

အုန္းသီးမႈန္ ့ေလးေတြ ပါ ၿဖဴးလိုက္ပါတယ္။
(က်မကေတာ့ 18cm အ၀ိုင္း နဲ ့ဖုတ္ထားလို ့ပံုထဲမွာမုန္ ့က ထူေနပါတယ္။ )

16 comments:

khin oo may said...

သင္တန္းေလးေတာ႕တက္ခ်င္သား။

လၿပည့္ရိပ္ said...

စားခ်င္တယ္......

ညီလင္းသစ္ said...

ေကာ္ဖီနဲ႔ တြဲစားလိုက္ရရင္ ၿပီးၿပီပဲ...။ း)

စူးႏြယ္ေလး said...

စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္ မ႐ွင္ေလး

rose of sharon said...

အဲလို ကိတ္ေတြဘာေတြကို စားဘဲစားခ်င္တာ ကိုယ္တိုင္မလုပ္ခ်င္ဘူး... အိမ္နီးရင္လာစားမွာ.. :)

Mon Petit Avatar said...

Yummy yummy!!! စားခ်င္လာျပီတကယ္။

Evy said...

မရွင္ေလးဆီက မုန္႔လာစားသြားတယ္ :-)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စဖြယ္ေလး
ကိတ္မုန္႔အေရာင္က ညိဳညိဳေလးဆိုေတာ႔ ဘိန္းမုန္႔နဲ႔ တူလို႔ ဘိန္းမုန္႔ေတာင္ သတိရသြားျပီ။

Shinlay said...

မခင္ဦးေမ၊ လျပည့္ရိပ္၊ကိုညီ၊စူးႏြယ္၊မရို ့၊Mon Petit Avatar၊ Evy နဲ ့ေခ်ာ...
မုန္ ့လာျမည္းၾကတာေက်းဇူးပါပဲ။
ၾကံဳတဲ့အခါ အတူတူစားၾကတာေပါ့။

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

အားက်လိုက္တာ။
ကိတ္မုန္႕တစ္ခါမွ မဖုတ္ဖူးဘူး။
စားခ်င္စရာေလး။ ေခ်ာေျပာသလုိ ဘိန္းမုန္႕နဲ႔ ဆင္တယ္။
ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ ေသာက္ပစ္လုိက္ေတာ႔မယ္။

Anonymous said...

က်မေတာ့ ကိတ္မုန္႔လုပ္တိုင္ ပ်က္တယ္ း)
ၾကာေတာ့ သိတ္မလုပ္ခ်င္ေတာ့ဘူး
ဒါေပမဲ့ ဟိုေန႔ကေတာ့ ေရႊခ်ီကိတ္လုပ္စားတယ္။

Baby taster

Sunny said...

ကိတ္မုန္႔ ကိုယ္တိုင္မဖုတ္ခ်င္ဘူး.. မမရွင္ေလးဆီကပဲ စားသြားေတာ့မယ္ေနာ္..

kokonaing said...

sa kaunde......!

KhinU Khine said...

Hi, ricotta: is it ricotta cheese. please let me know.

Shinlay said...

ေကာင္းမြန္၀င္း၊ ေဘဘီ၊ ဆန္းနီး....ေက်းဇူးပါပဲ။
KhinU Khine, it is ricotta cheese.
Thanks for your visit.

KhinU Khine said...

Hi Shinlay, i always visit your blog. thanks. i will definitely try your cake. regards to u.