Friday 20 November 2009

သစ္ၾကားသီးကိက္.....

အရသာလည္းရွိ၊ လြယ္လည္းလြယ္၊ အခ်ိန္လည္း မၾကာတဲ့ ကိတ္မုန္ ့ပါ။
ဆြတ္ဇာလန္ ႏိုင္ငံမွာ လုပ္ေလ့ရွိတယ္လို ့ သိရတာပဲ။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့.....


သစ္ၾကားသီး (အခြံခြာၿပီးသား) = ၂၀၀ ဂရမ္

ေထာပတ္ = စားဇြန္းတစ္ဇြန္း

သၾကား= ၁၀၀ ဂရမ္

မုန္ ့ၾကြပ္ = ၃၀ ဂရမ္ ( ၃ခ်ပ္)

ၾကက္ဥ = ၃ လံုး

Baking powder လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ တိတိ

Vollmilch- Kuvertüre 100g / Vollmilch Glasur တစ္ထုပ္ (၂ခါလုပ္လို ့ရပါတယ္။)


ပံုစံခြက္သုပ္ဖို ့ အတြက္ ေထာပတ္နဲနဲနဲ ့ ဂ်ံဳမႈန္ ့အနည္းငယ္


ျပင္ဆင္ခ်ိန္ ၃၅ မိနစ္၊ မုန္ ့ဖုတ္ခ်ိန္ ၂၅ မိနစ္


ကိတ္မုန္ ့တစ္တံုးမွာ၊ 230 Kcal, 15,3 g F, 5g EW, 17,3 KH


1- သစ္ၾကားသီးေတြထဲက မွ ၅၀ဂရပ္ကို ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။

ေထာပတ္ကို ဒယ္အိုထဲမွာအပူေပးပါ။ ပူၿပီး အရည္ေပ်ာ္လာရင္

စဥ္းထားတဲ့ သစ္ၾကားသီးေတြထဲ့ပါ။

ခဏေလာက္ေမႊေပးပါ။

သၾကား စားဇြန္းတစ္ဇြန္း ကို ထညိ့ ၿပီး Caramelized လုပ္ပါ။ (နဲနဲ ညိဳလာတဲ့ အထိေမႊထားပါ။)

အေအးခံပါ။

2- က်န္တဲ့ သစ္ၾကားသီးေတြရယ္၊ မုန္ ့ၾကြပ္ရယ္ကို အမႈန္ ့ၾကိတ္ပါ။ ပံုစံခြက္ကို ေထာပတ္သုပ္ပါ။ ဂ်ံဳမႈန္ ့ျဖဴးပါ။

Oven ကို 175°C အပူေပးထားပါ။

3- ၾကက္ဥနဲ ့က်န္တဲ့ သၾကားကို စက္နဲ ့ အျမဳပ္တက္လာ တဲ့အထိ နာနာေမႊပါ။

ႀကိတ္ထားတဲ့ သစ္ၾကားသီး၊ မုန္ ့ၾကြပ္အမႈန္ ့၊ Baking Powder ၊ ေထာပတ္နဲ ့ေလွာ္ထားတဲ့ သစ္ၾကားသီး

တို ့ကိုထည့္ပါ။ ႏွံ ့ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ပံုစံခြက္ထဲ ထဲ့ပါ။ Oven မွာထည့္ၿပီး 20_25 min ခန္ ့ဖုတ္ပါ။

က်က္မက်က္ကို ၀ါးဒုတ္ေလးနဲ ့ထိုးၿပီးစစ္ၾကည့္ပါ။ ဒုတ္မွာ မုန္ ့ႏွစ္ေတြကပ္မေနေတာ့ရင္ က်က္ပါၿပီ။

ကပ္ေနေသးရင္ေတာ့ 5-10 Min ေလာက္ ထပ္ထားေပးပါ။

မုန္ ့က်က္ရင္ ထုတ္ၿပီး ပံုစံခြက္ထဲမွာ 10 Min ခန္ ့ထားပါ။ ျပီးရင္ ပံုစံခြက္ထဲက ထုတ္ပါ။

Baking Grid ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။

4- Vollmilch Glasur (Whole milk glaze) အထုတ္ကို ေရေႏြးမွာ ၁၀ မိနစ္စိမ္ပါ။

အရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ ကိတ္မုန္ ့ေပၚသုပ္ေပးပါ။


11 comments:

Anonymous said...

ကိတ္တစ္ခါမွ မဖုတ္ဖူးဘူး။။
စမ္းၾကည့္ခ်င္တယ္..
ဒါေပမယ့္လဲ.. မျဖစ္ေျမွာက္မွာ စိုးတယ္။။
ေက်းဇူး..မရွင္ေလးေရ..

ေပါက္

Shinlay said...

ေပါက္ေရ..စမ္းၾကည့္။ က်မလည္းစမ္းစမ္းလုပ္ၾကည့္
ေနတာ။ ျဖစ္မွာပါ။

nu-san said...

မရွင္ေလး လုပ္တဲ့ မုန္႔ေတြက စားေကာငး္မယ့္ပုံ.. အမ အားရင္ေလ.. ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နည္းေလး ျမန္မာလို ျပန္တင္ေပးပါလား.. မုန္႔လုပ္ရတာေတာ့ ၀ါသနာ ပါတယ္ မေရ.. ဒါေပမယ့္ ျဖစ္ျဖစ္ေျမာက္ေျမာက္ မရွိတာမ်ားတယ္.. :D ေရႊၾကည္လည္း အမဆီက နည္းကုိ အဂၤလိပ္လို ဘာသာျပန္ျပီး လုပ္ၾကည့္ေသးတယ္.. အဟိ.. ေအာင္ျမင္ေသးဘူး.. :P

လွတ်ငြိမ်းလေပြေ (breeze) said...

လုပ္တတ္ဘူး လုပ္တတ္ဘူး း(
(အစ္မရွင္ေလး လုပ္ျပီးသားကုိ
ညာစားရင္ ေကာင္းမလား)
း)

Vista said...

မုန္ ့မလုပ္တတ္ဘူး စားပဲစားတတ္တယ္
ဟိဟိ ..

Yu Ya said...

မုန္႔ေလးေတြ လာၿမည္းသြားတယ္ အစ္မရွင္းေလးေရ.. လုပ္နည္းလည္း မွတ္သြားတယ္.

yu ya

စူးနွယ်လေး said...

ေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ မ႐ွင္ေလးေရ..အဆင္ေျပမွစမ္းၾကည့္ဦးမယ္။
ဒီႏွစ္ေတာ႔ weihnachtsgebäck လုပ္ၾကည့္မလားလို႔။
တႏွစ္မွ မလုပ္ဖူးေသးဘူး။ သူမ်ားေပးတာပဲ စားေနတာ။ သိပ္မ႐ႈပ္တာေလးေတြ ေ႐ြးလုပ္မယ္။

မမိုး said...

မုံ႕လုပ္တာ ၀ါသနာပါပါတယ္။
မုံ႕နယ္တဲ့ စက္မရိွတာ
ခက္တယ္။

Shinlay said...

ကိုယုယ၊ ေလေျပနဲ ့vista, မုန္ ့လာစားၾကတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
စမ္းလုပ္ေနတာ...အရင္ကေတာ့ခဏခဏပ်က္တယ္။
ဟဲဟဲ။ အခုေတာ နဲနဲ ဟုတ္လာၿပီ။
nusan ေရ စိတ္မပ်က္နဲ ့။Evyရဲ ့ ဘေလာ့ထဲမွာ
ေရႊၾကည္ထိုးနည္းေလးေတြ ့ထားတယ္။
ေရးထားတာေလးရွင္းေတာ့ လုပ္ၾကည့္ရင္ အဆင္ေျပ
မွာပါ။
http://evy-foodlover.blogspot.com/

ွစူးႏြယ္ေရ...weihnachtsgebäck လုပ္ရတာေပ်ာ္စရာေကာင္းတယ္။
မမိုး လာလည္ရင္ အတူတူလုပ္စားၾကမယ္ေလ။

ျမတ္ႏိုး said...

ကိတ္တစ္ခါမွ မဖုတ္ဖူးဘူး။။
စမ္းၾကည့္ခ်င္တယ္..
ဒါေပမယ့္လဲ.. မျဖစ္ေျမွာက္မွာ စိုးတယ္။။

ama, taw lite tar...

i also want to make .

Evy said...

မုန္႔လုပ္နည္းလာမွတ္သြားတယ္ မမရွင္ေလး ေရ။ မေရာက္တာေတာင္ၾကာၿပီ။ ဒီရက္ပိုင္း နဲနဲအလုပ္ရွဳပ္ေနလုိ႔။