Wednesday 5 January 2011

ခင္ရာေဆြမ်ိဳး ၊ Hollandse appeltaart နဲ ့ အထပ္တရာ

Hollandse appeltaart

ၿပီးခဲ့တဲ့ ေအာက္တိုဘာလက က်မတို ့ ေဟာ္လန္ကိုသြားလည္ခဲ့ၾကပါတယ္။
အဲ့ဒီခရီေလးအေၾကာင္းေတာင္ဒီမွာေရးခဲ့ဖူးပါတယ္။
အဲ့ဒီတုန္းက
Oostervoorde ၿမိဳ ့မွာ သြားလည္ခဲ့တဲ့ ေဟာလန္မိတ္ေဆြေတြက
အခု က်မတို ့ေနတဲ့ျမိဳ ့နားကိုလာလည္တာနဲ ့ေတြ ့ျဖ
စ္္ၾကပါတယ္။

က်မကေဟာ္လန္လူမ်ိဳးေတြကို သေဘာက်ပါတယ္။
သူတို ့က ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း
နဲ ့ ေဖၚေရြၾကပါတယ္။ သူတို ့လာလည္ေတာ့ က်မက ကိတ္တစ္ခုဖုတ္ထားပါတယ္။
သူတို ့က က်မအတြက္ ေဟာလန္ ပန္းသီးကိတ္ ယူလာ
ပါတယ္။


က်မအတြက္ စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြ၊ ပန္းသီးအတံုး ေသးေသးေလးေတြထဲ့ထားတဲ့
Hollandse appeltaart က အရသာတမ်ိဳးထူးေနၿပီး ေတာ္ေတာ္ေလးလည္းစား
ေကာင္းပါတယ္။ က်မမွာ မုန္ ့လုပ္နည္းေတာ့ရွိေနပါၿပီ ေ
နာက္လုပ္ျဖစ္ရင္တင္ေပးပါအံုးမယ္။

ေနာက္ ၂ရက္ေလာက္ၾကာေတာ့ သူတို ့တည္းတဲ့ ဆီကို တ
ါသြားလည္ၾကပါတယ္။
ေတာင္ကုန္းေတြနဲ ့ၿမိဳ ့ေလးမွာ လမ္းေလွ်ာက္ရင္ စကား
ေတြေျပာျဖစ္ၾကပါတယ္။
ေတြ ့တာမၾကာ၊ သိတာမၾကာေသးေပမဲ ့
ဘာရ္ေၾကာင့္မွန္းမသိ ရင္းႏွီးတဲ ့ခံစား
မႈေတြ ရရွိခဲ့ပါတယ္။

ဒါကေတာ့ က်မစမ္းလုပ္ထားတဲ့ အထပ္တရာမုန္ ့ပါ။ မုန္ ့လုပ္နည္းကို Facebook
ရတာနဲ ့စမ္းလုပ္ၾကည္တာ အဆင္ေျပပါတယ္။ အေရာင္ထဲ့တာနဲနဲမ်ားသြားတယ္။


10 comments:

Sunny said...

အထပ္တစ္ရာမုန္႔ေလးက လွလိုက္တာ.. ေဟာ္လန္ကိတ္လည္း စားၾကည့္ခ်င္တယ္..

Baby taster said...

အထပ္တရာ မုန္႔ေလးစိတ္၀င္စားတယ္

မိုးစက္ပြင့္ said...

မမရွင္ေလး
အထပ္တရာဆိုျပီး ငါးထပ္ထဲ ပါလားေနာ္...(ဟဲဟဲ)
ခရီးသြားတံုးက လြတ္သြားတဲ့စာေတြအားလံုး ဖတ္သြားပါတယ္...........

Anonymous said...

မံုေလးက ခ်စ္စရာေကာင္းလိုက္တာ စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ႕

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဟုတ္ပ
ေရာင္စံုေလးနဲ႔ ခ်စ္စရာေလး အေရာင္ေလးက ပိုခ်စ္ဖို႔ေကာင္းတယ္ စားဖို႔ထက္ကို
ပန္းသီးကိတ္ကိုလည္းစိတ္၀င္စားတယ္..
အင္း ကိုယ္တိုင္ေတာ႔ မုန္႔ေတြ ဖုတ္စားျဖစ္သူမဟုတ္ေတာ႔ သူမ်ားလုပ္တာေလးေတြ ေငးသြားတယ္..

မီးမီး said...

ေဒၚၾကီးေရ.ေဟာ္လန္ကလူေတ
ြေတာ္ေတာ္ပန္းသီးၾကိုက္တာဘဲ
.ျပီးခဲ့တဲ့thanksgiving ကာလတုံးကလမ္းထိပ္မွာတဲထိုးျပီး
မုန့္ေရာင္းတာျမင္တယ္ လူေတြကလည္းတန္းစီ၀ယ္လို့.
ကိုယ္လည္း၀ယ္စားတယ္
မုန့္ကဆီနဲ့ေၾကာ္တာ
မုန့္လုံးၾကီပုံစံဘဲ
ဘာမွန္းကိုမသိဘူး ေမးေတာ့လည္းျပန္ေျဖတာ
နားလည္းမလည္ပါဘူး.စားၾကည့္ေတာ့ ပန္းသီးမုန့္ေၾကာ္ၾကီးရယ္.
ပန္းသီးကိုမုန့္ႏွစ္နဲ့ေၾကာ္.
ေနာက္တမ်ိဴးကပန္းသီးနဲ့ဂ်ဴံေရာျပီး လက္သီးဆုပ္ေလာက္
အလုံးကိုဆီနဲ့ေၾကာ္တာ ျပီးသၾကားအမွူန့္ျဖူးေပးတာပါဘဲ..
ဦးေသာမတ္ကိုေမးျပီးလုပ္စားၾကည့္ေပါ့ သူတို့ရုိးရာမုန့္တဲ့..
ကိုယ္ေတာ့ ဘာမွမလုပ္တတ္တာ ညံခ်က္ကန္းကုန္ဘဲ :))
ေဒၚၾကီးလုပ္တဲ့မုန့္ဘဲအေတြးနဲ့စားသြားတယ္

Shinlay said...

Sunny, Baby, ေရႊစင္၊ ေခ်ာ၊ မိုစက္ နဲ ့မီးမီး
အထပ္တရာက တကယ္လည္းစားေကာင္းပါတယ္။
ငယ္ငယ္က တရုတ္အိမ္နီးခ်င္းေတြဆီကစားရေလ့ရွိတယ္။
လုပ္ၾကည့္ခ်င္တာၾကာပါၿပီ၊ တခါလုပ္ၾကည့္တာ မေအာင္ျမင္ဘူး။ အခုမွရေတာ့တယ္။
လာလည္တာေက်းဇူးပါေနာ္။
မီးေရ... သူကမိးေျပာတဲ့ပန္းသီးကိုသိတယ္တဲ့။

ဇြန္မိုးစက္ said...

မုန္႔ေလးေတြက စားခ်င္စရာပဲ အမ။ ေဟာ္လန္ေတြက အဲလုိမုန္႔မ်ိဳးေတြ ခဏခဏလုပ္စားေလ့ရွိတယ္ ထင္တယ္ေနာ္။
ဒတ္ခ်္အဲလုိင္းစီးရင္လည္း သူတုိ႔ေဒသထြက္မုန္႔ေလးေတြ ဗန္းထဲထည့္ၿပီး ႀကိဳက္ရာေရြးစားခြင့္ ေပးတယ္ေနာ္။

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

စားခ်င္စရာေလး...၊ သူငယ္ခ်င္းေရ အဲဒီ ထပ္တရာ လုပ္နည္းေလး တင္ေပးပါေနာ္....

Shinlay said...

သူငယ္ခ်င္းေရ မုန္ ့လုပ္နည္းကို ဒီကယူထားပါတယ္။
http://www.facebook.com/index.php?lh=cd420b73dd24439ff3c3a4d870d2f3ac&eu=rLMIxX67K8dLwOEPdkRPEA#!/photo.php?fbid=178952728789721&set=o.194642427649