Tuesday, 28 September 2010

Grüne Erbsensuppe/ Green Peas Soup




ခ်က္ရတာလည္း ျမန္၊ စားလို ့လည္းေကာင္းတဲ့ Soup တစ္ခြက္ပါ။

စာအုပ္ထဲကေတြ ့တာနဲ ့ ....အဖြင့္ေပါ့ေလ။

ၾကက္သြန္နီ (၂ လံုး)ကိုအတံုးေလးေတြတံုးပါတယ္။

ေထာပတ္(သို ့)ဆီ (၂၀ ဂရမ္) နဲ ့ ဆီသပ္ၿပီး ၾကက္သြန္နဲနဲႏြမ္းရင္

ပဲစိမ္းလံုးေလးေတြ( ၃၀၀ ဂရမ္၊ ခဲထားတဲ့ အထုပ္ ကိုသံုးပါတယ္။)နဲ ့

အာလူး (၁လံုး ကိုခပ္ေသးေသးတုံးပါတယ္။) ကိုထဲ့ၿပီး ခဏေလာက္ေမႊေပးပါ။

ၿပီးရင္ ေရ ( 750 ml) ထဲ့ပါတယ္။ ၾကက္သားဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဖြန္း

မျပည့္တျပည့္ခန္ ့ထဲ့ၿပီး ၁၂ မိနစ္ခန္ ့တည္ေပးပါ။

ပဲစိမ္းနဲ ့အာလူးႏူးေတာ့ စက္နဲ ့ေခ် ေပးပါတယ္။ ( အဖတ္ေလးေတြေတာ့က်န္ေနပါလိမ့္မယ္။

မၾကိဳက္ရင္ ဇကာနဲ ့စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။) ၿပီးတဲ ့အခါ Sahne ( Cream) 100 g ထည့္ၿပီး

ေမႊပါ။ ထပ္ၿပီးဆူေအာင္မတည္ပါနဲ ့ေတာ့၊

ဆား အေပါ့၊အငန္ျမည္းပါ။ ငရုပ္ေကာင္းခပ္ပါတယ္။

Crouton နဲနဲျဖဴးေပးၿပီး ပြဲျပင္ေပးလိုက္ရံုပါပဲ။

9 comments:

မီးမီး said...

ေဒၚၾကီးေရ..ရွင့္ကိုေပးမဲ့စာအုပ္ထဲမွာsoup ခ်က္နည္းေတြလည္းအမ်ားၾကီးဘဲ...
က်မအရမ္းၾကိုက္တယ္..
၀ယ္မားတယ္ခ်က္တတ္ဘူး...

Shinlay said...

လာၿပီးခ်က္ေကႊ်းပါ့မယ္။ စားခ်င္တာသာစဥ္းစားထား
ၾကီးေဒၚေရ....

Thomas (Ko Ko Naing) said...

I could eat today, delicious....
(delicious ahara is better than not delicious ahara - just joking...)

လသာည said...

မရွင္ေလး..Sahne ( Cream) ဆိုတာ ဘာလဲဟင္။ တကယ္မသိလို႔ပါ။ စြတ္ျပဳတ္ေလးက ေသာက္ခ်င္စရာေလး။

Anonymous said...

Solche Suppe ißt er gerne.

Suenwelay

Shinlay said...

လသာည ညီမေရ ဒီမွာၾကည့္လို ့ရပါတယ္။
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream
http://de.wikipedia.org/wiki/Sahne

Anonymous said...

လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္..။
ေနာက္ဆံုးေျပာသြားတဲ့ cream ဆိုတာ မလသာည
ေမးသြားတဲ့အတိုင္းမို႔ ဆက္မေမးေတာ့ဘူး။
ေက်းဇူး


ေပါက္

မိုးစက္ပြင့္ said...

Cream က ဗမာလို “မလိုင္” ေပါ့ေနာ္...
ပဲရယ္ အာလူးရယ္ မလိုင္ရယ္ ဆိုေတာ့ အဆိမ့္ကဲတဲ့ ဟင္းခ်ိဴတခြက္ ေနမွာပဲ။ ပဲစိမ္းဆိုေတာ့ အေရာင္ေလး လွတယ္။ ဦးေသာမတ္စ္ကို မနာလိုဘူး။

ဇြန္မိုးစက္ said...

ပဲစိမ္းလုံးေလးေတြကုိ ျပဳတ္ၿပီးပဲ စားဖူးတယ္။ အစ္မရွင္ေလးခ်က္သလုိ cream soup အေနနဲ႔ မစားဖူးဘူး။ အေတာ္စိမ့္ၿပီး အာဟာရျဖစ္မွာပဲေနာ္။