Tuesday, 28 September 2010
Grüne Erbsensuppe/ Green Peas Soup
ခ်က္ရတာလည္း ျမန္၊ စားလို ့လည္းေကာင္းတဲ့ Soup တစ္ခြက္ပါ။
စာအုပ္ထဲကေတြ ့တာနဲ ့ ....အဖြင့္ေပါ့ေလ။
ၾကက္သြန္နီ (၂ လံုး)ကိုအတံုးေလးေတြတံုးပါတယ္။
ေထာပတ္(သို ့)ဆီ (၂၀ ဂရမ္) နဲ ့ ဆီသပ္ၿပီး ၾကက္သြန္နဲနဲႏြမ္းရင္
ပဲစိမ္းလံုးေလးေတြ( ၃၀၀ ဂရမ္၊ ခဲထားတဲ့ အထုပ္ ကိုသံုးပါတယ္။)နဲ ့
အာလူး (၁လံုး ကိုခပ္ေသးေသးတုံးပါတယ္။) ကိုထဲ့ၿပီး ခဏေလာက္ေမႊေပးပါ။
ၿပီးရင္ ေရ ( 750 ml) ထဲ့ပါတယ္။ ၾကက္သားဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဖြန္း
မျပည့္တျပည့္ခန္ ့ထဲ့ၿပီး ၁၂ မိနစ္ခန္ ့တည္ေပးပါ။
ပဲစိမ္းနဲ ့အာလူးႏူးေတာ့ စက္နဲ ့ေခ် ေပးပါတယ္။ ( အဖတ္ေလးေတြေတာ့က်န္ေနပါလိမ့္မယ္။
မၾကိဳက္ရင္ ဇကာနဲ ့စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။) ၿပီးတဲ ့အခါ Sahne ( Cream) 100 g ထည့္ၿပီး
ေမႊပါ။ ထပ္ၿပီးဆူေအာင္မတည္ပါနဲ ့ေတာ့၊
ဆား အေပါ့၊အငန္ျမည္းပါ။ ငရုပ္ေကာင္းခပ္ပါတယ္။
Crouton နဲနဲျဖဴးေပးၿပီး ပြဲျပင္ေပးလိုက္ရံုပါပဲ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
ေဒၚၾကီးေရ..ရွင့္ကိုေပးမဲ့စာအုပ္ထဲမွာsoup ခ်က္နည္းေတြလည္းအမ်ားၾကီးဘဲ...
က်မအရမ္းၾကိုက္တယ္..
၀ယ္မားတယ္ခ်က္တတ္ဘူး...
လာၿပီးခ်က္ေကႊ်းပါ့မယ္။ စားခ်င္တာသာစဥ္းစားထား
ၾကီးေဒၚေရ....
I could eat today, delicious....
(delicious ahara is better than not delicious ahara - just joking...)
မရွင္ေလး..Sahne ( Cream) ဆိုတာ ဘာလဲဟင္။ တကယ္မသိလို႔ပါ။ စြတ္ျပဳတ္ေလးက ေသာက္ခ်င္စရာေလး။
Solche Suppe ißt er gerne.
Suenwelay
လသာည ညီမေရ ဒီမွာၾကည့္လို ့ရပါတယ္။
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream
http://de.wikipedia.org/wiki/Sahne
လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္..။
ေနာက္ဆံုးေျပာသြားတဲ့ cream ဆိုတာ မလသာည
ေမးသြားတဲ့အတိုင္းမို႔ ဆက္မေမးေတာ့ဘူး။
ေက်းဇူး
ေပါက္
Cream က ဗမာလို “မလိုင္” ေပါ့ေနာ္...
ပဲရယ္ အာလူးရယ္ မလိုင္ရယ္ ဆိုေတာ့ အဆိမ့္ကဲတဲ့ ဟင္းခ်ိဴတခြက္ ေနမွာပဲ။ ပဲစိမ္းဆိုေတာ့ အေရာင္ေလး လွတယ္။ ဦးေသာမတ္စ္ကို မနာလိုဘူး။
ပဲစိမ္းလုံးေလးေတြကုိ ျပဳတ္ၿပီးပဲ စားဖူးတယ္။ အစ္မရွင္ေလးခ်က္သလုိ cream soup အေနနဲ႔ မစားဖူးဘူး။ အေတာ္စိမ့္ၿပီး အာဟာရျဖစ္မွာပဲေနာ္။
Post a Comment