Thursday, 30 September 2010

Kürbiscreamsuppe ( Pumpkin soup)


အခုတေလာ ေရႊဖရံုသီးေတြေပၚတာနဲ ့အမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဆီျပန္ခ်က္လိုက္၊
ပဲငံျပာရည္နဲ ့ခ်က္လိုက္၊ အုန္းႏို ့နဲ ့ခ်က္လိုက္၊ ၀က္သားစင္းထားတာနဲ ့ေရာၿပီး
ေၾကာ္လိုက္....
ဒီေန ့ေတာ့ Kürbiscreamsuppe ( Pumpkin soup) ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
လိုတာေတြကေတာ့
500 g ေရႊဖရံုသီး ကို အခံြႏႊာ၊အေစ့ထုတ္ၿပီးခပ္ေသးေသးတုန္းပါ။
အာလူးအေသး (၁)လံုး အခြံႏႊာေသးေသးတုန္းပါ။ ဂ်င္း (1 cm) ကို ေသးေသးတုန္းပါ။
အားလံုးကို ေရ ျမဳပ္ေအာင္(500ml)ထဲ့ၿပီးျပဳပ္ပါ။ ၾကက္သားဟင္းခ်ိဳတုန္း(သို ့)
အမႈန္ ့ထဲ့ပါ။ သံပုရာရည္ နဲနဲထဲ့ပါ။ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္ ့) ႏူးသြားရင္
စက္နဲ ့ေျခ လိုက္ပါ။
Cream (၁၀၀ ဂရမ္) ထဲ့ပါ။ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး စားလို ့ရပါၿပီ။
ခြက္ထဲ ထဲ့ေပးၿပီးမွ Cream နဲနဲ ရယ္၊ ဖရံုေစ့ေလွာ္နဲနဲ(မထည့္လည္းရပါတယ္။)
ျဖဴးေပးရံုပါပဲ။

8 comments:

မီးမီး said...

အစားအေသာက္ထိပ္ဆံုးေရာက္ပါသည္...
ရွလြတ္..ရွလြတ္.သံပုရည္ေနာက္ထပ္နဲနဲေလာက္ဗ်ိူ့..

PAUK said...

ေရႊဖရံုသီးမၾကိဳက္ဘူး။
ငယ္တုန္းက အဖိုးက သိပ္စိုက္တတ္တာ..။
ေရႊဖရံုမျဖစ္ခင္ နုနုေလးေတြ အျပင္ပန္းစိမ္းျမ
ေနတဲ့ ဖရံုသီးလည္း သိပ္ခ်က္ျဖစ္ဖူး။
ငယ္တုန္းက ရိုးအီေနေအာင္ စားခဲ့ရေတာ့
မၾကိဳက္ေတာ့တာေနမယ္။ အဖိုးက ေစ်းဖိုး
ေခြ်တာတဲ့ အေနနဲ႔..ေဂၚရခါးသီး..ဖရံုသီး
သိပ္စိုက္..သိပ္ခ်က္တာ..။
ေဂၚခါးညႊန္႔ ဖရံုညႊန္႔ေတြလဲ သိပ္ေၾကာ္စားတာပဲ။
အခုလို soupထားေတာ့လဲ စားခ်င္စရာ..။

စူးႏြယ္ေလး said...

ေပါက္နဲ႔တူတယ္...ငယ္ငယ္ကတည္းကေ႐ႊဖ႐ံုသီး မႀကိဳက္တာနဲ႔ ခုထိမစားျဖစ္ဘူး...အကင္းေလးေတြအစိမ္းေရာင္ေသးေသးႏုႏုေလးေတြေတာ႔ႀကိဳက္တယ္.....ပဲပုပ္ခပ္ၿပီး ဟင္း႐ြက္စံုဟင္းရည္ခ်က္စားတာမ်ဳိးေလ...အမွည့္ကို ေတာ႔အိမ္မွာ အေမက ပင္စိမ္း႐ြက္ေလးအုပ္ခ်က္တတ္တယ္...ခုေန သူမ်ားေကၽြးတာ စားရရင္ ေတာ႔ငယ္ကလိုသိပ္ေၾကးမမ်ားေတာ႔တာမို႔ စားျဖစ္မယ္ထင္တယ္ :)

ေဆာင္း said...

ေရြွဖရံုဆြပ္ကို ကိုအင္ဒီ ေျပာ ကထဲက စမ္းျကည့္ေသးတယ္ ေရာင္းတမ္းနဲ ့မတူလို ့။ marks& spencer က ၀ယ္ေသာက္ျကည့္တာ ေကာင္းလို ့သေဘာက်ေနတာ အခု မရွင္ေလးနည္းနဲ ့ ထပ္စမ္းအုန္းမယ္

မိုးစက္ပြင့္ said...

ဆိမ့္တဲ့ ခ်ိဴတဲ့ဟင္းရည္ထဲကို သံပုရာရည္က ဘာလို႕ထည့္တာလဲဟင္ ..... ၾကက္ရိုး ၀က္ရိုးဟင္းခ်ိဴေတြ ဘာေတြအတြက္ပဲ ထည့္ရတယ္ ထင္ေနတာ...

ဇြန္မိုးစက္ said...

ဖ႐ုံသီး soup လည္း မေသာက္ဖူးဘူးအစ္မ။ စမ္းလုပ္ၾကည့္ဖုိ႔ စိတ္ဝင္စားသြားၿပီ။ း)

Have a nice weekend ahead!

Nyi Linn Thit said...

ဖ႐ံုသီးမွာ Vitamin B2 ပါလို႔ သြား၊ သြားဖံုးအတြက္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္၊

သြားဖံုးမွာ အနာ၊ အပူဖုေပါက္တာနဲ႔ က်ေနာ္တို႔ေတာ့ ခ်က္ခ်င္းဝယ္ခ်က္ ျဖစ္တာပဲ...။

Shinlay said...

မီးယ ေပါက္၊စူးႏြယ္၊ေဆာင္း၊မိုးစက္၊ ဇြန္၊ကိုညီ..
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။