Vanilla crescents (အခု ၆၀ ေလာက္ရမယ္။)
၁။ ဂ်ံဳမႈန္ ့ = ၂၅၀ ဂရမ္
၂။ ေထာပတ္ = ၂၀၀ ဂရမ္ (မုန္ ့မလုပ္ခင္ကတည္းက ေရခဲေသတၱာထဲ ကထုတ္ထားပါ။
ေထာပတ္ေပ်ာ့ဖို လိုပါတယ္။)
၃။ Almonds အမႈန္ ့= ၁၀၀ ဂရမ္
၄။ သၾကား = ၇၀ ဂရမ္
၅။ ဆား အနည္းငယ္
၆။ Powder Sugar = ၁၀၀ ဂရမ္
၇။ Vanillin Sugar = ၂ ထုပ္္( တစ္ထုပ္ ကို ၈၀ ဂရမ္)
၁ ကေန ၅ အထိပါတာေတြကို ေရာၿပီးနယ္ပါ။ အမႈန္ ့ေတြအားလံုး သမၿပီး
မုန္ ့သားေခ်ာလာတဲ့ အထိ နယ္ပါ။ ပလတ္စတစ္ Folia နဲ ့ထုတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ (၁)နာရီ ထားပါ။
၆ နဲ ့ ၇ မွာပါတာကိုေရာထားပါ။
(၁)နာရီ အခ်ိန္ျပည့္ရင္ oven ကို 180°C အပူေပးထားပါ။
မုန္ ့သားကို နဲနဲစီခြဲ ၿပီး လက္နဲ ့လွိမ့္ပါ။ အေခ်ာင္းေလးေတြရမယ္။
အဲ့ဒီအေခ်ာင္းေလးေတြကို နဲနဲေကြးၿပီး ပံုေဖၚ လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ Baking Paper ခင္းထားတဲ့ မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ အျပားေပၚတင္ ၿပီး
180°C နဲ ့ 10-12 မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။
အခ်ိန္ျပည့္ရင္ Oven ကထုတ္ပါ။ Baking Grid ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။
ေအးရင္ ၆ နဲ ့၇ ေရာထားတာ ကို ျဖဴးေပးပါ။
Nusstaler ( 30 pic.)
၁။ ဂ်ံဳ = ၂၅၀ ဂရမ္
၂။ Hazelnuts အမႈန္ ့= ၅၀ ဂရမ္
၃။ သၾကား = ၁၀၀ ဂရမ္
၄။ ၾကက္ဥ = ၁ လံုး
၅။ ၾကက္ဥအကာ = ၁ လံုး
၆။ ေထာပတ္ (ေပ်ာ့) = ၁၂၀ ဂရမ္
၇။ ဆား အနည္းငယ္္
၈။ Hazelnuts ေလးစိပ္ကြဲ = ၁၀၀ ဂရမ္
၁ ကေန ၇ အထိ ပါတာေတြကို ေရာနယ္ပါ။ အမႈန္ ့ေတြအားလံုး သမၿပီး
မုန္ ့သားေခ်ာလာတဲ့ အထိ နယ္ပါ။ ပလတ္စတစ္ Folia နဲ ့ထုတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ (၁)နာရီ ထားပါ။
(၁)နာရီ အခ်ိန္ျပည့္ရင္ oven ကို 180°C အပူေပးထားပါ။
လံုးပတ္ ၃ - ၄ cm ခန္ ့ လွိမ့္ယူပါ။ ၿပီးရင္ ½ cm ခန္ ့ျဖတ္ၿပီး
အ၀ိုင္းေလးေတြလုပ္ပါ။ ႏွစ္ဘက္ စလံုးကို Hazelnuts အေၾကမ်ား
နဲ ့ဖိလူေပးပါ။
ၿပီးရင္ Baking Paper ခင္းထားတဲ့ မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ အျပားေပၚတင္ ၿပီး
180°C - 200°C နဲ ့ 10 မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။
အခ်ိန္ျပည့္ရင္ Oven ကထုတ္ပါ။ Baking Grid ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။
Cinnamon Star
၁။ ၾကက္ဥအကာ = ၄ လံုး
၂။ Powder Suger = ၅၀၀ ဂရမ္
၃။ Cinnamon ( သစ္ၾကပိုးမႈန္ ့) = ၃၀ ဂရမ္
၄။ သံပုရာရည္ = စားဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၅။ Almonds အမႈန္ ့ = ၅၅၀ ဂရမ္
၆။ ဆား အနည္းငယ္ (တခ်ိဳ ့ကမထည့္ဘူး)
ၾကက္ဥ အကာ ကို စက္နဲ ့ လံုး၀ ခဲလာေအာင္ေမႊပါ။ ခြက္ကို ေမွာက္ၾကည့္ရင္
ေအာက္ကို မက်ႏိုင္ေတာ့တဲ့ အထိ ေမႊပါ။
ၾကက္ဥအကာခဲလာရင္ Powder Suger ထည့္ ၿပီးထပ္ ေမႊပါ။ ၾကက္ဥ သၾကားအေရာ
ေျပာင္လက္ လာတဲ့အထိ စက္နဲ ့ထပ္ေမႊပါ။
အဲ့ဒီထဲကမွ စားဇြန္း (၅)ဇြန္းေလာက္ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။
(မုန္ ့က်က္ရင္ အေပၚကသုပ္ဖို ့ပါ။)
ၿပီးရင္ ၃ ကေန ၆ အထိပါတာေတြ ထည့္ၿပီးေမႊေပး ၿပီး ႏွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။
အမႈန္ ့ေတြအားလံုး သမၿပီး မုန္ ့သားေခ်ာလာတဲ့ အထိ နယ္ပါ။ ပလတ္စတစ္ Folia နဲ ့
ထုတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ (၁)နာရီ ထားပါ။
ၿပီးရင္ 1cm ခန္ ့အထူရေအာင္ ဒလိမ့္တုန္းနဲ ့လွိမ့္ပါ။
ၾကယ္ပံုေလးေတြရေအာင္ ပံုစံခြက္နဲ ့ဖိၿပီး ပံုေဖၚယူပါ။ ဒါမွမဟုတ္လည္း
ဆႏြင္းမကင္းပံုေလးေတြရေအာင္ ဓါးနဲ ့လွီးးယူပါ။
ထပ္ၿပီးအေအးခံပါ။ ( က်မေတာ့ မလုပ္ဘူး။)
ၿပီးရင္ Baking Paper ခင္းထားတဲ့ မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ အျပားေပၚတင္ ၿပီး
130°C - 150°C နဲ ့ 20 မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။
အခ်ိန္ျပည့္ရင္ Oven ကထုတ္ပါ။ Baking Grid ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။
ၿပီရင္ ဖယ္ထားတဲ့ သၾကားရည္ ကို သုပ္ေပးပါ။
(က်မကေတာ့ ခ်ိဳလြန္းလို ့ သိပ္မၾကိဳက္ဘူး)
Cocosmakrone
၁။ ၾကက္ဥအကာ = ၃လံုး
၂။ Powder Suger = 200 gm
၃။ အုန္းသီးမႈန္ ့ = 150 gm
ၾကက္ဥ အကာ ကို စက္နဲ ့ လံုး၀ ခဲလာေအာင္ေမႊပါ။ ခြက္ကို ေမွာက္ၾကည့္ရင္
ေအာက္ကို မက်ႏိုင္ေတာ့တဲ့ အထိ ေမႊပါ။
ၾကက္ဥအကာခဲလာရင္ Powder Suger ထည့္ ၿပီးထပ္ ေမႊပါ။ ၾကက္ဥ သၾကားအေရာ
ေျပာင္လက္ လာတဲ့အထိ စက္နဲ ့ထပ္ေမႊပါ။
အုန္းသီးမႈန္ ့ထည့္ၿပီးထပ္ေမႊပါ။ ( အရမ္းက်ဲေနရင္ အုန္းသီးမႈန္ ့ထပ္ထည့္ပါ။)
Oven ကို ႀကိဳၿပီးအပူေပးထားပါ။
မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ အျပားေပၚ ၿပီးရင္ Baking Paper ခငး္ ပါ။
Oblate ေလးေတြ ခပ္ခြာခြာခင္းပါ။ oblate ေပၚမွာ အုန္းသီးအေရာကို ဇြန္းနဲ ့ခပ္ၿပီးတင္ေပးပါ။
170°C နဲ ့ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။ ၿပီးရင္ အေအးခံပါ။ အနည္းငယ္ေအးလာရင္ Baking Grid
ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။
Cookies
၁။ ၾကက္ဥ = ၃လံုး
၂။ သၾကား = ၂၅၀ ဂရမ္
၃။ ဂ်ံဳမႈန္ ့= ၅၀၀ ဂရမ္
၄။ ေထာပတ္ (ေပ်ာ့) = ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ၊ သၾကား တို ့ကို ေရာၿပီး သၾကားေၾကၿပီး ခရင္မ္ ျဖစ္လာတဲ့အထိ ေမႊပါ။
ေထာပတ္ထဲ့ ၿပီး ဆက္ေမႊပါ။
ဂ်ံဳမႈန္ ့ထဲ့ၿပီး အားလံုးႏွံ ့သြားေအာင္ေမႊပါ။ လက္ႏွင့္ နယ္လည္းရပါတယ္။
ဇလံုထဲ ထဲ ့ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၁)နာရီခန္ ့ ထားပါ။ ဇလံုေပၚမွာ အ၀တ္အုပ္ထားပါ။
(၁)နာရီျပည့္ရင္ မထူမပါး အျပားရေအာင္ ဒလိမ့္တံုးနဲ ့ လွိမ့္ပါ။ လွိမ့္တဲ့ကခါ ဂ်ံဳနဲနဲဲျဖဴးၿပီး
လွိမ့္ပါ။
ပံုစံခြက္ေလေတြနဲ ့ ဖိၿပီးပံုေဖၚယူပါ။
ၿပီးရင္ Baking Paper ခင္းထားတဲ့ မုန္ ့ဖုတ္တဲ့ အျပားေပၚတင္ ၿပီး
200°C နဲ ့ 10 မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ပါ။
အခ်ိန္ျပည့္ရင္ Oven ကထုတ္ပါ။ Baking Grid ေပၚတင္ၿပီး အေအးခံပါ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
I know only how to eat...hehe,for me difficult to make like you.Ma Ma Shinlay....I love it.
Mee mee.. It is already good that you know how to eat...:)
When you will come to me? You can eat then.
ေက်းဇူးအမေရ ေနာက္မွလုပ္စား၇အံုးမယ္
မုန္႔လုပ္နည္းေတြအတြက္ေက်းဇူးပါ အစ္မေရ။ ညီမက မုန္႔ဖုတ္တာ အရမ္း၀ါသနာပါတာ။ အိမ္နည္းရင္ေကာင္းသားေနာ္။ မုန္႔အတူလုပ္လုိ႔ရတယ္ :-)
သင္တန္းလာတက္သြားတယ္ အစ္မရွင္းေလးေရ.. အဟီး။ ေနာက္မွ လက္တည့္စမ္းၾကည့္ရအံုးမယ္..
yu ya
Thank you for sharing make cake.
I visit your blog almost everyday.
Sann
amk နဲ ့ကိုယုယ လုပ္စားတဲ့အခါ ေခၚလိုက္ေနာ္။
လာကူလုပ္ေပးပါမယ္။
Evy ေရ ေနာက္တခါ ကိတ္လုပ္ရင္ တင္ေပးမယ္။
လက္တည့္စမ္းၾကတာေပါ့။
Anonymous ကိုလည္းလာအားေပးတဲ့ အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
Post a Comment